Knjiga na poklon: OSMEH ZA SVAKI DAN Jelice Greganović

Zbirka kratkih, humorističkih priča koje beleže detalje života, naizgled nevažne i male stvari od kojih se, zapravo, sastoji svakodnevica koju delimo svi. Ovo su njene sopstvene priče, lične i porodične, koje pokazuju da svi živimo isti život.

Ciljna grupa

Čitateljke koje zanimaju moderne dileme u ljubavi, karijeri, porodičnom životu, koje vole duhovite i inteligentne kratke prozne tekstove.

K4

Što ja volim emancipaciju, prosto je obožavam. Moje pretkinje za emancipaciju čule nisu, zato su rmbale kao robovi vascelog života, a onda je jedna od mojih baka načula da tako nešto postoji i odlučila da to u svoje dobro iskoristi. Završila je učiteljsku školu i od tada je em radila kao učiteljica, em rmbala kao i sapatnice iz druge rečenice.

Drugi  o  knjizi

„Zašto svoj život otkrivamo u tuđim pričama? U Osmehu za svaki dan Jelica Greganović ispisuje sopstvene, one sasvim lične i porodične priče, otkriva nam male porodične tajne, i sve bi bilo gotovo idlično da ih spisateljka ne iskazuje i u prenosnom značenju. Dozom samoironije, pomalo burleskno, ona svojstvenim stilom otkriva da biti u svojoj priči u ulozi žene, majke i spisateljice i ne može biti drugo do ’slatka’ patnja… pa se sve češće pitam jesmo li si kazna ili nagrada?“

Mirjana Marinšek Nikolić, književnica

Knjiga-na-poklon-OSMEH-ZA-SVAKI-DAN-Jelice-Greganovic

„Jelica Greganović uspeva da bude Efraim Kišon i Ogden Neš i Rable! A sve to – u suknji! Kroz jednu naizgled laganu, sasvim šaljivu i dovoljno uvrnutu priču, Jelica Greganović dokazuje istovetnost ljudskih emocija, i osnovnih i nijansiranih, koje se primenjuju i ne zaobilaze ni staru ni novu eru, ni Sibir ni Obalu slonovače, ni Kolumba ni Hasu ni Sosu – nikoga i nikad. Dokazuje da svi plačemo iste suze, živimo isti život. I samo nas nijanse čine Kolumbom ili – Jelicom Greganović.“

Gordana Vlajić, književnica

Prethodno objavljeni naslovi

Ljubav i druge sitnice, Od reči do reči, Ispod sedmog neba.

O autorki

Jelica Greganović (1964) se od 1984. godine bavi novinarstvom, jedan je od osnivača Radija B92 i prva urednica njegove informativne redakcije. Živi u Sloveniji, gde radi kao dopisnica RTV B92, i kolumnistkinja časopisa Roditelj i dete. Najčitanija srpska blogerka koja svoje blogove objavljuje na VIP blogu B92. Do sada je objavila četiri knjige, zbirke priča, Ispod sedmog neba, Priči nikad kraja, Samo da ti kažem i Od reči do reči.

Knjiga na poklon

Kako biste se igrali sa nama i prijavili za učešće u nagradnoj igri u kojoj ćemo pokloniti knjigu Osmeh za svaki dan Jelice Greganović potrebno je da ostavite komentar sa vašim imenom, kontakt mejlom i vašim razlogom sa osmeh svakog dana. Igramo se 6 dana (do 12. juna), a dobitnika će odlučiti Random.org. Srećno!

UPDATE:

Nagradna igra je završena i izvučen je dobitnik. Knjiga “Osmeh za svaki dan” Jelice Greganović odlazi u ruke našeg čitaoca Petra, koji je ostavio komentar pod rednim brojem 9. Čestitamo!

Share