Knjiga na poklon: Odmazda Ju Nesbe

Ove nedelje u našoj rubrici knjiga na poklon očekuje vas krimi roman Ju Nesbea “Odmazda”.

U pljački banke u centru Osla ubijena je službenica, a pljačkašev motiv da joj oduzme život je potpuno bizaran – upravnik filijale je ispraznio bankomat šest sekundi sporije od zadatog roka. Slučaj je dodeljen višem inspektoru Hariju Huleu, a dobio je i novu partnerku, tek iškolovanu Beate Len, ćerku legendarnog inspektora koji je sam stradao od ruke pljačkaša banke. Harijevu staru ljubav Anu pronalaze mrtvu u zaključanom stanu. Sve ukazuje na to da se ubila iste večeri kada ju je Hari posetio. Skoro sve.

Pljačkaš, kojeg svi već zovu Izvršilac, ponovo je na delu. Policija se ne može obratiti nikome za pomoć do zloglasnom pljačkašu banaka Raskolu koji se neočekivano sam predaje vlastima.

Kjiga-na-poklon-Odmazda

Drugi o romanu

„Izvrsno ispričano. Pisac u romanu pokazuje veliki talenat i odličan osećaj za tempo i tajming.“
Turid Larsen, Dagsavisen

„Tako se pišu kriminalistički romani – da čitaoca podiđe jeza, da ga iznenađenja dočekaju na svakom koraku.“
Västerviks-Tidningen (Švedska)

„Roman će vam otvoriti niz kineskih kutija razotkrivajući jednu zabludu za drugom sve dok vas ne dovede do genijalnog razjašnjenja.“
Kirkus Review (SAD)

„Ako vam je ovo prvi roman o Hariju Huleu, poželećete da pročitate i sve ostale – ako volite krimiće, Hari Hule je vaš čovek.“
Arizona Republic (SAD)

Ukoliko želite da pročitate knjigu “Odmazda”, možete se igrati s nama u mini nagradnoj igri u kojoj tradicionalno poklanjamo knjige našim čitaocima. Ostavite komentar u koji ćete uključiti vaš mejl kako bismo mogli da vas kontaktiramo. Prijave će biti moguće narednih 6 dana, a o dobitniku će odlučiti sajt Random.org. Srećno!

UPDATE: Nagradna igra je završena, izvučen je dobitnik. Knjigu “Odmazda” dobiće čitalac Filip Stanojevic koji je ostavio komentar 22. po redu. Čestitamo!

Share