Knjiga na poklon: Nevidljivi sati Dejvid Mičel

Nagrađeni roman u kojem se sudaraju realizam i fantazija, putovanje oko sveta i kroz vreme. Ambiciozna mešavina žanrova. Sastoji se od šest priča koje prate junakinju Holi. Te priče u više navrata presecaju ratovi između Mesoždera duša i osvetnika koje predvodi doktor Marijus. Holi od nesvesnog piona u ovom ratu postaje njegovo odlučujuće oružje.

Knjiga-na-poklonNevidljivi-sati-Dejvid-Micel

• Roman bogat nezaboravnim likovima i mogućim svetovima, Nevidljivi sati su kaleidoskopski roman kakav je mogao da sastavi samo pisac koga je Washington Post nazvao „književnikom koji nam pokazuje budućnost književnosti“.
• Autor bestselera Atlas oblaka, po kojem je snimljen i film.
• Dobitnik 2015 World Fantasy Award
• Bestseler New York Timesa
• Širi izbor za Bukerovu nagradu
• Među top 10 romana godine po izboru časopisa Time, Entertainment Weekly i O: The Oprah Magazine
• Nevidljivi sati su Orvelova 1984. kad je reč o klimatskim promenama. Pokazuje nam posledice nesmotrenosti moderne ekonomije.

Sadržaj

Pošto se posvađala s majkom zbog dečka, petnaestogodišnja Holi Sajks beži od kuće i svog starog života. Holi, međutim, nije obična odbegla tinejdžerka. Ona je osetljivo dete kome su se nekada obraćali glasovi „Radio ljudi“, kako ih je nazvala – Holi je provodnik za parapsihološke fenomene. Sada, dok luta kroz englesku provinciju, vizije počinju da se ređaju a njena stvarnost da nalikuje na košmar.

Njen beg je međutim tek uvod u strašne događaje koji će ostaviti neizbrisive ožiljke na njenoj porodici. Ta nerešena misterija odjekivaće kroz decenije Holinog života i uticati na sve ljude koje Holi voli – pa čak i na one koji se još nisu rodili.

Jednog letnjeg dana 1984. Holi sreće čudnu ženu koja joj nudi gutljaj čaja u zamenu za „azil“. Proći će decenije pre nego što Holi shvati kakav je tačno azil ta žena tražila…

Stipendista sa Kembridža koji priprema sebi život u bogatstvu i moći, novinar koji se oseća živ samo kada izveštava s ratišta, sredovečni pisac koji oplakuje svoje izgnanstvo s bestseler lista i Holi – svi oni igraju neku ulogu u nadrealnom, nevidljivom ratu koji se događa na rubovima našeg sveta. Od švajcarskih Alpa u srednjem veku do australijske divljine u devetnaestom, od hotela u Šangaju do otmene kuće na Menhetnu u bliskoj budućnosti, njihove priče se presecaju u trenucima svakodnevnih i izuzetnih čuda.

Drugi o knjizi
„Mičel piše žustro, žestoko i punim plućima, uživa u jeziku i svim neočekivanim mestima na koja ljudsko iskustvo može da nas vodi.“ New York Times Book Review

„Čudo od romana, koje putuje kroz vreme, kroz kulture i kroz žanrove.“
O: The Oprah Magazine

„Mičel je jedan on najuzbudljivijih pisaca današnjice što Nevidljivi sati u potpunosti potvrđuju.“ Boston Globe

Prethodno objavljeni naslovi
Hiljadu jeseni Jakoba de Zuta, Atlas oblaka.

O autoru
Dejvid Mičel rođen je 1969. u Sautportu, a odrastao je u Melvernu (Velika Britanija). Studirao je englesku i američku književnost. Nakon studija živeo je godinu dana na Siciliji, a zatim se preselio u Hirošimu gde je tokom osam godina predavao engleski jezik. Sada živi u Irskoj.

Knjiga na poklon

Ako nas redovno pratite znate za našu akciju knjiga na poklon, prilikom koje mesečno poklanjamo nekoliko knjiga. Kako biste se prijavili za učešće u nagradnoj igrici i osvojili knjigu Nevidljivi sati potrebno je da ostavite vaš komentar uz obavezan mejl i da podelite ovu objavu putem društvene mreže po izboru (Facebook, Twitter, Google +). Igramo se do 27. marta. Srećno!

Update

Nagradna igra je završena a knjigu Nevidljivi sati osvojila je naša čitateljka koja je ostavila komentar pod brojem 30, Sara. Čestitamo!

Share