Knjiga na poklon: MOJA BAKA VAM SE IZVINJAVA Fredrik Bakman

Bajkovita priča, odiseja o dirljivom odnosu između bake i unuke. Posle bakine smrti sedmogodišnja Elsa zahvaljujući njenim maštovitim pričama počinje da prihvata realan svet.

• Bakman je autor bestselera Čovek po imenu Uve, prodatog u više od 4 miliona primeraka širom sveta. Roman je senzacija i u Srbiji. Nalazi se već godinu dana u samom vrhu Lagunine i Delfi top-liste.
• U romanu nema nasilja i prostote, pozitivan je prema životu i međuljudskim odnosima. Knjiga je bajkovita, gorko-slatka, nežna i duhovita.
• Ako ste voleli Uvea, zavolećete i ovu mudru, čudnu i zabavnu baku. Samo vam je potrebno malo više mašte da zakoračite u Elsin svet i zavolite i ovu knjigu. Elsa je hrabra i radoznala junakinja poput Pipi Duge Čarape.

Sadržaj
Elsa ima sedam godina. Njena baka ima sedamdeset sedam godina i malo je luckasta – između ostalog ima običaj da sa balkona gađa pejntbol kuglicama nepoznate ljude. Ona je takođe i Elsina najbolja, i jedina, drugarica. Elsa noću traži utočište u bakinim pričama, u Zemlji skoro budnih i Kraljevini Mijami, gde su svi drugačiji i niko ne mora da bude normalan.

Kada Elsina baka umre i za sobom ostavi niz pisama u kojima se izvinjava ljudima kojima se zamerila, počinje Elsina najveća avantura. Bakina uputstva je vode kroz zgradu ispunjenu pijancima, čudovištima, opasnim psima i starim zakeralima, ali joj otkrivaju i tajnu o bajkama i kraljevstvima iz priča i o baki kojoj nijedna druga nije nalik.

Moja baka vam se izvinjava ispričana je sa istom komičnom preciznošću i toplinom kao i debitantski bestseler Fredrika Bakmana, Čovek po imenu Uve. To je priča o životu i smrti, i jednom od najvažnijih ljudskih prava: pravu na različitost.

Drugi o knjizi
„Starmala Elsa će lako naći put do srca čitalaca koji vole eksplozivne likove sa kratkim fitiljem. Bakmanova nežna priča o dirljivom odnosu između bake i unuke predstavlja priznanje neraskidivim porodičnim vezama.“ Booklist

„Elsina priča puna topline, nade, praštanja i prihvatanja različitosti ostaće vam u sećanju dugo pošto okrenete poslednju stranicu.“ Library Journal

O autoru
Fredrik Bakman (rođen 1981) započeo je karijeru kao jedan od najpoznatijih švedskih blogera i kolumnista. Debitovao je u književnosti 2012. godine, kada je objavio međunarodni fenomen Čovek po imenu Uve. Neobično smešni, dirljivi i mudri, Bakmanovi romani su odiseje običnih ljudi i zadivljujuće priče o svakodnevnoj hrabrosti.

Knjiga na poklon

Knjigu Moja baka vam se izvinjava možete osvojiti u našoj igrici koja će trajati narednih 7 dana. Potrebno je da zapratite Plezir na instagramu, ostavite komentar ispod ove objave i podelite objavu putem društvene mreže po izboru (Facebook, Instagram, Twitter, Google +). Pobednika ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima.

Update

Nagradna igra je završena, a knjigu Moja baka vam se izvinjava, osvojila je čitateljka koja je ostavila komentar pod brojem 38 – Marija Trifunović. Čestitamo!

Share