Knjiga na poklon: Logika u svakodnevnom životu

LOGIKA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU – Kristof Dreser

Deset zanimljivih i poučnih priča o osnovama, specifičnostima i zamkama logike + pregled najvažnijih logičkih zabluda + tri zadatka za razgibavanje mozga. Autor bestselera Kristof Dreser vodi nas u svet ispravnog zaključivanja. Na samom početku će vas već zaintrigirati pričom o 3 logičara i konobarici.

Uz knjigu Logika u svakodnevnom životu:

  • Naučite da izvodite ispravne zaključke!
  • Knjiga vas na zabavan način uvodi u osnove logike.
  • Priče su zanimljive i poučne. Knjiga u kojoj ćete mnogo naučiti zabavljajući se
  • Pokazuje kako da iskoristite logiku u svakodnevnom životu
  • Nudi zadatke sa rešenjima – gimnastika za mozak

Poučno štivo za srednjoškolce, zabavno štivo za studente matematike, informatike i filozofije, zanimljivo štivo za sve koje zanima popularna nauka.

Sadržaj

„Pa to je logično!“ – uzrečica je koju svi ponekad izgovaramo. Pritom često naš zaključak niti je logičan niti je posledica ozbiljinog promišljanja. Umeće ispravnog izvođenja zaključaka od davnina je veoma cenjana veština. Šta je istinito ili netačno, verovatno ili neverovatno, smisleno ili besmisleno pitanja su koja nas neprestano zaokupljaju. Može li čovek stalno da laže? Da li je „biti il’ ne biti“ zaista pitanje? I kako naći dobar polovni automobil?

 Od klasične, silogističke logike, preko učenja o skupovima i teorijske informatike, pa sve do fazi logike Kristof Dreser vodi vas u svet ispravnog zaključivanja. Zanimljivim i poučnim pričama, na lak i zabavan način upoznaćete se sa osnovama, specifičnostima i začkoljicama logike. Dreser pokazuje koliko nauka može da bude bliska svakodnevnom životu i na koji način su naučnici nekada dolazili do svojih saznanja a kako dolaze danas. Na kraju, ova knjiga nudi zadatke sa rešenjima koji će svakome omogućiti da malo napregne i razgiba mozak.

Knjiga-na-poklon-Logika-u-svakodnevnom-zivotu

O autoru

Kristof Dreser je rođen 1958. i radi kao urednik u naučnoj redakciji nedeljnika Cajt, za koji od 1997. piše kolumnu Da li je tačno?, koju je sâm pokrenuo. Godine 2005. magazin Medijum  proglasio je Dresera za „naučnog novinara godine“. Pored ukupno šest knjiga iz serijala Da li je tačno? Dreser je objavio i bestselere Zavodljiva matematika, Zavodljiva  fizika  i Zavodljiva muzika,  u izdanju izdavačke kuće Rovolt.

Nagradna igra

Kako biste učestvovali u našoj nagradnoj igri i osvojili knjigu  Logika u svakodnevnom životu, potrebno je da ostavite komentar sa vašim imenom i mejl adresom i podelite ovu objavu putem društvene mreže po izboru (Facebook, Twitter, Google+). Igramo se 6 dana (do 23. septembra). Pobednika će odlučiti sajt random.org. Srećno!

Update

Nagradna  igra je završena. Knjigu Logika u svakodnevnom životu osvojila je čitateljka koja je ostavila komentar pod brojem 6. Tijana Đurđević. Čestitamo!

Share