Knjiga na poklon: Ljubav oko sveta Davor Rostuhar

Nakon što je dokumentarni film “Ljubav oko svijeta” Anđele i Davora Rostuhara osvojio nagradu i srpsku publiku na Beldocs festivalu i nakon što je istoimena knjiga proglašena za najprodavanijom u Hrvatskoj prošle godine, izdavačka kuća Komshe iz Beograda je u saradnji sa autorima izdala knjigu “Ljubav oko sveta” u srpskom izdanju na ćirilici, koja je od prve nedelje marta dostupna u knjižarama širom Srbije.

Nakon što su se Anđela i Davor Rostuhar venčali, otišli su na neuobičajan medeni mesec – godinu dana putovali su oko sveta i istraživali ljubav kroz razne kulture. Put ih je vodio preko šest kontinenata i 30 zemalja, od Bušmana iz afričke pustinje do urbanih parova najvećih svetskih metropola. Na tom putu su se susreli  sa tradicionalnim poligamskim haremima i modernim poliamornim zajednicama. Upoznali su lovce i sakupljače iz amazonske prašume, plemena s dalekih rajskih obala Pacifika, ljude koji nikad nisu našli ljubav i one koji su u ljubavi našli sve. Razgovarali su i s renomiranim svetskim naučnicima te putujući kroz brojne izazove secirali i vlastiti odnos, sve ne bi li saznali što je zapravo ljubav i da je ona univerzalna.

Da li ste se ikad zapitali zašto se zaljubljujemo? Šta je pozadina ljudske sposobnosti i potrebe za ljubavlju? Da li je ljubav jača od kulturnih normi ili je ona nešto što je u potpunosti oblikovalo društvo?

“Knjiga koja leči ljubavlju i koja pokušava da izleči ljubav .” – opisao je Kruno Lokotar, urednik knjige

Knjiga na svojih 400 strana objedinjuje intimni esej, dnevnik putovanja i etnografsku studiju i kao takva predstavlja inspirativno istraživanje koje čitaoce vodi na putovanje kroz različite aspekte značenja koje ljubav ima u današnjoj kulturi. Od različitih naučnih pogleda na ljubav do intrigantnih ličnih priča, knjiga nudi jedinstveni pogled na evoluciju, poreklo i razvoj koncepta ljubavi kroz istoriju, uzimajući u obzir njene različite forme, kao i društveni i lični značaj.

O autoru

Davor Rostuhar je rođen u Zagrebu 1982. godine. Od 2001. godine radi kao samostalni pisac i fotograf, a od 2008. godine uživa status samostalnog umetnika pri HZSU. Radio je kao novinar i fotograf za brojne časopise, poput National Geographic Hrvatska, Meridijani i Geo, a od 2013. godine je fokusiran na vlastite višegodišnje projekte koje izvodi unutar Kluba za ekspedicionizam i kulturu, čiji je suosnivač i predsednik. Upoznao je 117 zemalja sveta i vodio preko 20 ekspedicija u neke od najzabačenijih predela naše planete. Autor je osam knjiga, od kojih su četiri prevedene na engleski i dva dokumentarna filma.

Knjiga na poklon

Knjigu Ljubav oko sveta možete osvojiti u našoj igrici koja će trajati narednih 10 dana. Da biste se prijavili za učešće potrebno je da putem Instagrama zapratite izdavačku kuću Komshe a zatim ostavite komentar ispod ove objave. Dobitnika knjige ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima!

Update

Darivanje je završeno, a knjigu Ljubav oko sveta osvojila je naša čitateljka koja je ostavila komentar pod brojem 13- Neda Jovanović. Čestitamo!

Share