Knjiga na poklon: Kristijan Ajzert Kim i Tintin

Može se tačno reći koliko turista svake godine poseti Severnu Koreju: vrlo malo. Kristijan Ajzert duhovito i znalački opisuje jednu od najneobičnijih zemalja na svetu.  Knjiga sadrži brojne fotografije u boji.

Sadržaj

Kristijan Ajzert je 1988. kao učenik u Istočnom Berlinu prvi put čuo za tobogan u duginim bojama, koji je vlastodržac Kim Il Sung napravio u Pjongjangu. To je ostavilo tako snažan utisak na njega da je posle dvadeset pet godina zajedno s najboljom prijateljicom, prgavom foto-reporterkom Tan Hoang, rešio da ostvari svoj dečački san i krene u potragu za tim toboganom. Rezultat je bio uvrnut – i komičan.

Odmor u Severnoj Koreji pun je iznenađenja: auto-putevi na kojima nema automobila, hoteli kojima nedostaje peti sprat, ples na najopasnijoj granici na svetu uz zvuke pesme Suze ne lažu.

U potrazi za legendarnim toboganom, Kristijan i Tan proputovali su 1.500 kilometara kroz državu Kim Džong Una, i to pod stalnom prismotrom tajne policije. Stanovali su u hotelskim sobama sa automatom za sladoled i skrivenim uređajima za prisluškivanje; divili se očaravajućim aranžmanima napravljenim od cveća i raketa. I svaki put su uspevali da bace pogled iza kulisa sistema.

Knjiga-na-poklon-Kristijan-Ajzert-Kim-i-Tintin

O autoru

Kristijan Ajzert (1976, Istočni Berlin) televizijski je autor, satiričar i stručnjak za komediju. Piše dosetke, skečeve i scenarija, između ostalog i za Harolda Šmita, i televizijske emisije Alfons und Gäste i Grünwald Freitagscomedy. Prva iskustva sa Severnom Korejom stekao je 1988, kada je, u čast jedne delegacije iz Pjongjanga, sa svojim drugovima u školi pevao pesmu o radničkoj borbi.

Nagradna igra

Kako biste učestvovali u našoj nagradnoj igri osvojili knjigu Kristijan Ajzerta– Kim i Tintin potrebno je da ostavite komentar sa vašim imenom i mejl adresom i da šerujete ovu objavu potem facebooka, instagrama ili twittera. Igramo se 4 dana  (do 28 jula). Pobednika će odlučiti sajt random.org.

Update: nagradna igra je završena. Knjigu Kim i Tintin je osvojila čitateljka koja je ostavila drugi kometar, Snežana Subotić. Čestitamo!

Share