Knjiga na poklon: Kofer gospodje Sinkler Luiz Volters

Ukratko o knjizi

Ovaj roman je priča o tajnama, lažima i vezama koje povezuju sve nas, o naporima i žrtvama u ime ljubavi. U romanu pratimo paralelne priče dve žene: Doroteje i njene unuke Roberte, koje pokušavaju da stvore sebi život i daju mu smisao, jedna početkom Drugog svetskog rata, a druga u XXI veku.

Sadržaj

Oprosti mi, Doroteja, što ja tebi ne mogu oprostiti. To što radiš onom detetu, detetovoj majci, pogrešno je.

Roberta radi u knjižari i voli da sakuplja pisma i razglednice koje nalazi u polovnim knjigama. Kad joj otac jednog dana donese knjige koje su pripadale njenoj babi, među njima nađe zbunjujuće pismo od davno stradalog dede koje je datirano u vreme kad bi trebalo da je on već poginuo.

Doroti je nesrećno udata za Alberta koji je otišao u rat. Kad se u polju blizu njene kuće sruši avion, ona upoznaje vođu poljske eskadrile Jana Pjetrikovskog. Kako im se veza produbljuje, Doroti počinje da se nada zajedničkoj sreći. Međutim, sudbina im je namenila nešto drugo. Ubrzo će se u Dorotinom životu dogoditi nešto od izuzetnog značaja, nešto što će mnogo godina kasnije dotaći i njenu unuku.

Kofer gospođe Sinkler je priča o tajnama i lažima, o odnosima koji nas sve povezuju, ali pre svega o naporima i žrtvama u ime ljubavi.

Knjiga-na-poklon-Kofer-gospodje-Sinkler-Luiz-Volters

Drugi o knjizi

„Emotivna priča o gubitku, propuštenim prilikama i neumornoj ljubavi.“

Good Housekeeping

„Veoma šarmantan i uverljiv, dobro napisan roman koji vam drži pažnju.“

The Times

Odlomak

„U knjigama pronalazim ponešto skriveno: osušeno cveće, pramenove kose, ulaznice, etikete, recepte, priznanice, slike, razglednice, svakakve kartice. Pronalazim pisma, neobjavljena dela običnog sveta, mučenog sveta, nepismenog sveta. Nezgra­pno ili tečno napisana, sve su to ljubavna pisma, svakodnevna pisma, tajna pisma i prizemna pisma o voću, bebama, teniskim mečevima… Ne mogu da se nateram da se rešim tih isečaka i snimaka života koji su nekad bili (a možda i dalje jesu) tako značajni.“ 

O autorki

Luiz Volters je rođena u Banberiju 1967. Živi u Nortemptonširu s mužem i petoro dece. Diplomirala je književnost na Otvorenom univerzitetu. Bavi se pisanjem poezije, a Kofer gospođe Sinkler joj je prvi roman.

Nagradna igra

Kako biste učestvovali u našoj nagradnoj igri i osvojili knjigu Kofer gospođe Sinkler potrebno je da ostavite komentar sa vašim imenom i mejl adresom, zapratite Plezir na Instagramu ukoliko imate nalog  i šerujete ovu objavu putem društvene mreže po izboru. Igramo se 4 dana  (do 27 avgusta ). Pobednika će odlučiti sajt random.org. Srećno!

Update

Nagradna igra je završena. Knjigu “Kofer gospođe Sinkler” osvojila je naša čitateljka koja je ostavila komentar pod brojem 17. Katarina Kaća Borić. Čestitamo!

Share