Knjiga na poklon: Deca noći Dena Simonsa

Roman o vampirima, u kome je kombinovao užas rumunske siročadi i „sirotišta“ s legendom o Vladu Cepešu, Vladu Nabijaču, Drakuli – Sinu Zmaja.

knjiga-na-poklon-deca-noci-dena-simonsa

Sadržaj

Drevno zlo se ponovo budi. U ovom klasičnom romanu o vampirima, sa posebno napisanim uvodom Dena Simonsa za ovo izdanje, Deća noći će vas povesti na mesto koje niko ne poznaje – ali kojeg se svi bojimo. U oronulom sirotištu u postkomunističkoj Rumuniji, teško bolesna beba greškom dobija transfuziju krvi – iako svi očekuju da će da umre, ona počinje da se oporavlja i razvija. Doktorka Kejt Nojman pomišlja da detetov imuni sistem možda krije tajnu leka za rak i sidu. Kejt usvaja bebu i vodi je sa sobom u Ameriku. Međutim, mali Džošua je povezan sa jednim drevnim plemenom i njegovim legendarnim vođom – Vladom Cepešom, prvobitnim Drakulom – čiji će ga ljudi kidnapovati. Uprkos nemogućim izgledima i surovim neprijateljima – i ljudskim i vampirskim – Kejt i njen saveznik, otac Majk O’Rurk, krišom se vraćaju u Rumuniju ne bi li spasili dete.

Drugi o knjizi

„Njegov najbolji roman do sada… Priča koja ugrize i ne pušta.“ Kirkus Reviews
„Prema Denu Simonsu osećam strahopoštovanje.“ Stiven King
„Hipnotičko putovanje kroz avetinjske i sive ruševine Rumunije devedesetih.“
Publishers Weekly
„Simons nam pruža jeziv opis Rumunije neposredno posle pada Čaušeskua i vešto upliće legende o vampirima u političku istoriju da bi stvorio novo i domišljato objašnjenje vampirske želje za krvlju.“ Library Journal
„Sjajne ideje… Najutemeljenije i najzanimljivije naučno objašnjenje vampirizma koje smo do sada sreli… Stranice se prosto same okreću.“ Locus

Prethodno objavljeni naslovi

Crna brda, Drud I–II, Teror, Strvinarska uteha (Otvaranje, Središnica, Završnica), Pesma boginje Kali, Olimp I–II, Hiperion, Pad Hiperiona, Endimion, Uspon Endimiona,Ilion, Leto noći, Ukleta zima

O autoru

Den Simons je rođen 1948. u gradiću Piorija. Prvu priču Simons je objavio 1982, dana kada se rodila njegova kći. Godine 1987. se u potpunosti posvetio pisanju i od tada veći deo vremena provodi u planinskoj kolibi na 3000 metara visine, u Stenovitim planinama. Preveden je na više od dvadeset jezika i objavljen u preko trideset zemalja. Mnoge Simonsove priče i romani pretočeni su u filmske scenarije ili su planu za adaptaciju.

Knjiga na poklon

Knjigu Deca noći možete osvojiti u našoj igrici koja će trajati narednih 7 dana. Potrebno je da ostavite komentar sa vašim imenom i e-mail adresom i podelite ovu objavu putem društvene mreže po izboru (Facebook, Google+, Twitter). Pobednika ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima!

Update

Nagradna igra je završena, a knjigu Deca noći je osvojila naša čitateljka koja je ostavila komentar pod brojem 15 – Milica N. Čestitamo!

Share