Knjiga na poklon: Bog malih stvari Arundati Roj

Proslavljeni roman o imućnoj indijskoj porodici koju je 1969. godine jedan sudbonosni dan promenio zauvek. Roman govori o „malim stvarima“ koje utiču na naše ponašanje i menjaju nam život.

Knjiga-na-poklon-Bog-malih-stvari-Arundati-Roj

Sadržaj

Dvojajčani blizanci, brat i sestra Esta i Rahel, u trenutku kada priča počinje (davne 1969. godine) imaju 7 godina, i vrlo malo znaju o tome kako svet odraslih funkcioniše i kakva je situacija u državi. Paralelna radnja se odvija 1993. godine, kada blizanci imaju po 31 godinu, i kada se ponovo sreću posle 23 godine.

Životi sedmogodišnjih blizanaca Este i Rahel iz korena će se promeniti dolaskom njihove prelepe rođake Sofi iz Engleske u poseti svom ocu. Kada je Sofi Mol umrla, jedini očevici su bili sedmogodišnji Este i Rahel. Taj događaj će pokrenuti lavinu namernih i slučajnih tragedija i dovesti do otkrivanja „velikih stvari koje prećutno vrebaju“ u zemlji koja lagano tone u opasne nemire. Nakon tragedije koja je zadesila porodičnu kuću, majka Amu je primorana da pošalje sina da živi sa ocem daleko od Indije. Dvadeset i tri godine kasnije, Este se vraća i ponovo se susreće sa svojom sestrom bliznakinjom, ali odnos više nije kao što je nekad bio. Amu više nema, Rahel je drugačija, a blizanci vrlo dobro znaju razlog zašto su razdvojeni.

Drugi o knjizi
„Roman koji teži da postane svetski bestseler mora stvoriti sopstveni jezik, Arundati je u tome uspela.“ Džon Apdajk
„Zavređuje sve pohvale koje odzvanjaju sa obe strane Atlantika. Bog malih stvari je zaista remek-delo.“ Observer

O autoru
Arundati Roj je autorka romana Bog malih stvari za koji je dobila Bukerovu nagradu. Njeni politički eseji uključuju The Algebra of Infinite Justice, Listening to Grasshoppers, Broken Republic i Capitalism: A Ghost Story, i poslednju Things That Can and Cannot Be Said, koju je pisala u saradnji sa Džonom Kjuzakom. Arundati Roj živi u Nju Delhiju.

Knjiga na poklon
Knjigu Bog malih stvari možete osvojiti u našoj igrici koja će trajati narednih 7 dana. Potrebno je da ostavite komentar na sajtu ispod ove objave i podelite ovu objavu putem društvene mreže po izboru (Facebook, Twitter, Google +). Pobednika ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima.

Update
Nagradna igra je završena a knjigu Bog malih stvari je osvojio naš čitalac koji je ostavio komentar pod brojem 40 – Stefan Marković. Čestitamo!

Share