Knjiga na poklon: Bitlsi Hanter Dejvis

Biografija grupe Bitlsi. Jedina autorizovana biografija.

 Sadržaj

Hanter Dejvis je 1967. i 1968. uz Bitlse proveo osamnaest meseci kada su na vrhuncu moći definisali generaciju i promenili lice popularne muzike. Kao njihov jedini ozvaničeni biograf, imao je neponovljiv pristup ne samo Džonu, Polu, Džordžu i Ringu već i njihovim prijateljima, porodicama i saradnicima. Prisutan u presudnom trenutku, on je sakupio čitavo blago intimnog i razotkrivajućeg materijala koji ovu klasičnu knjigu o Bitlsima još uvek čini putokazom za sve druge biografe.

Hanter Dejvis je ostao blizak sa članovima sastava i tako godinama imao pristup novim informacijama. U ovom izdanju, više od četrdeset godina od prvog objavljivanja, sadržan je materijal koji nikada ranije nije objavljen, iz autorovih arhiva, ali i od samih Bitlsa, što omogućava novi uvid u legendu o njima.

Knjiga-na-poklon-Bitlsi-Hanter-Dejvis

Drugi o knjizi

„Dokument stoleća.“ Maršal Makluan

Zanimljivost

Jednostavno i stvarno poreklo imena grupe:

Džon se setio jedne vrste insekata sa čijim bi se nazivom dalo poigrati. On je kao dete punio sveske takvim igrama reči. „Pale su mi na pamet bube (beetles). Iz zezanja, odlučio sam da to napišem kao BEAtles da bi asociralo na bit-muziku.“

O autoru

Hanter Dejvis (rođen 1936.) je britanski pisac i novinar. Autor je mnogih knjiga, uključujući i jedinu autorizovanu biografiju Bitlsa. Pisao je i za decu i radio na autobiografijama poznatih fudbalera Vejna Runija i Pola Gaskonja. Oženjen je spisateljicom Margaret Forster (Dnevnik jedne obične žene, Ostaviti svet za sobom). Žive u Londonu.

Nagradna igra

Jedan čitalac ili čitateljka imaće priliku da uživaju u biografiji Bitlsa. Sve što je potrebno da uradite kako biste se prijavili za učešće u nagradnoj igri je da nam kažete koja zašto volite Bitlse. Ostavite nam svoj mejl kako bismo mogli da vas kontaktiramo i podelite ovu objavu putem neke od društvenih mreža po izboru (Facebook, Google+, Twitter). Igramo se do 21. novembra. Pobednika će odlučiti Random.org. Srećno!

Update

Nagradna igra je zavrsena a knjigu Bitlsi osvojila je naša čitateljka koja je ostavila komentar pod brojem 14. – Mia Anđelković. Čestitamo!

Share