Knjiga na poklon: Bijelo dugme šta bi dao da si na mom mjestu – Dušan Vesić

„U objavljivanju knjige Šta bi dao da si na mom mjestu ima i pravde i logike: priču o najvećoj jugoslovenskoj grupi napisao je najveći stručnjak za nju. Jedan od vodećih rock novinara bivše Jugoslavije, Dušan Vesić je ne samo pouzdani svedok, nego i saučesnik u karijeri Bijelog dugmeta, a njegova knjiga – napisana u isti mah profesionalno i sa ljubavlju – dostojna je teme kojom se bavi. Bijelo dugme – muzički, kulturološki i društveni fenomen najvećeg kalibra – dobilo je biografiju koju bi svaka kuća trebalo da ima i koju bi sve generacije trebalo da pročitaju. Neki da bi se vratili u sopstvenu mladost i odrastanje, drugi da bi nešto saznali o grupi po kojoj se meri najlepša epoha u novijoj balkanskoj istoriji. Ovo je pošten, uzbudljiv i emotivan dokument o jednom prohujalom dobu i bendu čije su pesme nadživele vreme i zemlju u kojoj su rođene.“ Ivan Ivačković

Za sve fanove grupe Bijelo dugme i za sve one koji žele više da saznaju o vremenu i zemlji u kojoj je grupa nastala.

Knjiga-na-poklonBijelo-dugme-sta-bi-dao-da-si-na-mom-mjestu

O autoru

Dušan Vesić je rođen u Beogradu, na Svetu Petku 1959. godine. Smatra se jednim od najvažnijih rock-novinara Jugoslavije u periodu od 1980. do 1990. godine. Pisao je za gotovo sve relevantne novine i časopise tog vremena promovišući rock-kulturu. Bio je u nekoliko navrata urednik za domaću scenu u časopisima Rock i Pop Rock. Bio je direktor festivala zabavne muzike Beogradski šlager – Menadžer (1992–1995). Od 1996. godine bavi se video-produkcijom. Autor je kultnog dokumentarnog TV-serijala Rockovnik (40 epizoda) i TV-serije i filma EKV – Kao da je bilo nekad. Živi u Beogradu i Puli.

Knjigu Bijelo dugme šta bi dao da si na mom mjestu možete osvojiti kod nas na sajtu, a sve što je potrebno da uradite je da u komentaru na ovaj post ostavite vaše ime, mejl adresu i stihove iz omiljene pesme Bijelog dugmeta. Igraćemo se 7 dana (do 21.1.) a pobednika ćemo odabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org.

UPDATE: Nagradna igra je završena, a dobitnik knjige je  Nenad, čitalac koji je ostavio komentar pod rednim brojem 8. Hvala svima na učešću, igramo se uskoro ponovo za nove naslove. Čestitke dobitniku.

Share