Knjiga na poklon: Beogradska knjiga mrtvih Aleksandar Petrović

Roman „Beogradska knjiga mrtvih“ Aleksandra Petrovića

Da li je egipatska knjiga mrtvih prvi priručnik samopomoći? Šta povezuje beogradsku mumiju, policijskog inspektora i naučnicu koja je nestala pre nekoliko dana? Aleksandar Petrović nam otkriva priču započetu pre 2500 godina na obali Nila, koja će se razrešiti u Beogradu za svega nekoliko dana na ušću Save i Dunava.

Knjiga-na-poklon-Beogradska-knjiga-mrtvih-Aleksandar-Petrovic

O KNJIZI

“Aleksandar Petrović smireno, precizno i vešto odvija zavoj po zavoj priče započete pre 2500 godina na obali Nila a čije će se razrešenje dogoditi u svega nekoliko dana na ušću Save i Dunava. “Beogradska knjiga mrtvih” sadrži sve što očekujemo od dobre knjige: zaplet kojim pisac besprekorno vlada i koji dobro zna kada povući polugu i otkriti čitaocu skriveni prolaz; protagonistu kojeg ćemo radoznalo pratiti do obale otkrića, galeriju živopisnih likova koje Petrović iskusno portretiše i podređuje glavnom toku priče, te iznenađujuće raskošan uvid u život glavnog junaka misterije, Nesmina, koji će konačno u Beogradu dobiti priliku da dosegne dugo željeni mir, u poslednji čas. Bilo bi nepravedno “Beogradsku knjigu mrtvih” staviti na policu sa trilerima ili kriminalističkim romanima. Jer ovo je prvenstveno priča o čežnjama koje čekaju da budu ostvarene. Kroz vreme, prostor, drugo biće ili – pisanje.”

— Nebojša Krivokuća, “Prešlicavanje”

Knjiga na poklon (čak 3 dobitnika)

Knjigu Beogradska knjiga mrtvih možete osvojiti u našoj igrici koja će trajati narednih 5 dana (do 30. januara). Biće čak tri dobitnika budući da nam je Aleksandar ljubazno ustupio čak tri kopije. Potrebno je da zapratite Aleksandra Petrovića putem njegove Facebook stranice i ovde ostavite komentar sa vašim imenom i e-mail adresom. Podelite ovu objavu putem društvene mreže po izboru (facebook, google+, twitter). Pobednike ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima!

Update

Nagradna igra je završena i izvučeno je troje dobitnika. Dobitnici su Milena Petrović (komentar broj  4), Obradović Milica (komentar broj 6) i Anđa (komentar broj 10). Čestitamo!

Share