Klavirski duo Altro modo na Kolarcu

U nedelju 26. aprila u svečanoj sali zadužbine Ilije M. Kolarca nastupaće klavirski duo Altro Modo, u okviru ciklusa Kamerni podijum klasične muzike, s početkom u 11h.

Adela Karasi Todorović i Nataša Špaček kao duo Altro modo aktivno nastupaju od 2005. godine promovišući pijanistički reperotar za četiri ruke i dva klavira u zemlji i regionu uz brojne goste.

Klavirski-duo-Altro-modo-na-Kolarcu

Njihovo delovanje ističe se po odabiru programa, koji je prilagođen ovom sastavu, osmišljavaju ga same članice, a autor većine aranžmana je Nataša Špaček. Altro modo teži da domaću publiku upozna sa delima klasične muzike na netipičan način, predstavljajući već poznate kompozicije u novom zvučnom ruhu. Pored toga, članice ovog sastava su izvele premijerno veliki broj dela u našoj sredini, a premijerama će biti obeležen i predstojeći koncert. Na repertoaru će se naći baletska svita Čipolino za četiri ruke Karena Surenoviča Hačaturjana i Goglj svita Alfreda Šnitkea. Koncert će upotpuniti gosti: Miloš Delić, perkusije i klavirski kvintet Altro Senso (Tea Petrović Balint, violina; Mila Mirković, violina; Jovan Stojanović, viola; Dušan Koćišević, violončelo).

Ulaz na koncert je slobodan!

Share