Ideje za farbanje uskršnjih jaja

Uskrs i farbanje jaja predstavljaju najvecu radost za najmlađe, a u bojenju i dekorisanju uživamo i mi stariji. Ukoliko još uvek niste ofarbali uskršnja jaja, mi smo vam pripremili pregršt ideja kako to možete izvesti.

Idaja ima mnogo i ukoliko ove godine želite da odstupite od vaše uobičajene rutine, ovim predlozima sigurno nećete moći da odolite. A rezultat zavisi samo od vaše kreativnosti i strpljenja.

Možete se odlučiti za dve ili tri boje, koje ćete obogatiti jajima u srebrnoj, zlatnoj ili bronzanoj nijansi. Efekat koji ovako obojena jaja zajedno ostavljaju je izvrstan.

uskrsnja-jaja28

uskrsnja-jaja27

uskrsnja-jaja9

Ukoliko ste još dete u duši ili ove godine bojite jaja sa detetom, pronađite četkice, boje, čačkalice ili flomastere kojima možete oslikavati već obojena jaja. Tufnice, cvetići, talasi, prugice sve su ovo motivi koje jednostavno možete oslikati, a krajnji rezultat će biti lepa, vesela i drugačija jaja.

uskrsnja-jaja6

uskrsnja-jaja11

uskrsnja-jaja7

uskrsnja-jaja37

uskrsnja-jaja38

Možete se igrati kontrastima i ove godine ofarbati uskršnja jaja u belu i crnu boju, koje ćete kasnije naknadno ukrasiti. Završnih slojeva ima mnogo, a možete se igrati i sa sprejevima koji pružaju efekat table za pisanje. Vrlo je važno da na ovaj način farbate samo ona jaja koja nisu prethodno napukla, jer je pomenuta farba otrovna i ne bi trebao da dolazi u dodir sa hranom. Dakle budite veoma oprezni Ili jednostavno na ovaj način ofarbajte drvena jaja koja će biti za ukras.

uskrsnja-jaja42

uskrsnja-jaja39

uskrsnja-jaja40

uskrsnja-jaja25

uskrsnja-jaja24

uskrsnja-jaja13

Za ukrašavanje možete koristiti različite tehnike i materijale. Možete upotrebiti konopac, washi trake, boje za hranu, tempere, flomastere…

uskrsnja-jaja36

uskrsnja-jaja21

Uskršnjim jajima možete dati karakter omiljenih likova, voća i povrća. Možete ih obući u prinčeve, princeze ili likove iz crtanih filmova.

uskrsnja-jaja

uskrsnja-jaja15

uskrsnja-jaja16

uskrsnja-jaja31

uskrsnja-jaja32

uskrsnja-jaja41

uskrsnja-jaja33

Poslednjih godina su vrlo popularna pastelno ofarbana jaja, a pastelne boje ćete postići ukoliko u boju dodate i malo bele boje. Za ova jaja je bitno da pronadjete prirodno bela jaja ili barem što svetlija.

uskrsnja-jaja17

uskrsnja-jaja14

uskrsnja-jaja3

Ukoliko želite potpuno prirodna jaja, možete ih bojiti ne samo us pomoć lukovice već i drugih stvari koje možete naći u vašoj kuhinji i ormariću sa začinima.

uskrsnja-jaja23

uskrsnja-jaja18

uskrsnja-jaja2

Ukoliko ste pak, raspoloženi za tradicionalna, šarena uskršnja jaja, ipak možete uraditi nešto drugačije. Umesto da jaja premažete krpom sa zejtinom, preskočite taj korak i ostavite ih mat. Možete ih i rasporediti po nijansama u različitim posudama. Na koji god način da farbate jaja, najbitnije od svega je da se dobro zabavite i uživate u samom procesu!

Srećan Uskrs!

uskrsnja-jaja8

foto: pinterest.com

Share