Knjiga na poklon: Ja Elton Džon

„Ono što je sjajno u rokenrolu jeste činjenica da neko poput mene može postati zvezda.“ Elton Džon

„Knjiga koja pomera granice. Film Roketmen je tačna ali skromna skica koja nije ni zagrebala površinu onoga što obuhvataju ovi memoari. Ovo nije knjiga o šokantnim detaljima koji su dospevali na naslovne stranice magazina već o mukotrpnom putu do spoznaje o svom životu.“ New York Times

Od bezbroj stilskih transformacija, najznačajnija je bila ona promena kada je od nežnog pevača postao rok zvezda 1972. godine, sa albumom Honky Château. Da budem iskren, dogodilo se to i dve godine ranije, kada je Amerika čula kako svira uživo na albumu „17-11-70”. Bila je to godina kada je svima bilo jasno da Bitlsi više nikada neće snimiti ništa zajedno. Svetu je bio potreban novi rokenrol Bog. I to je bio upravo on, Elton Džon, sa groznom frizurom, debelim obrazima, bledog lica, groznim naočarima, kič kostimima poput klizača na ledu, glam-rok perjem, nitnama, perikama, zvoncarama i kožom kojoj je bila potrebna nega.

Iz osvrta na knjigu Ja, Elton Džon, Nikole Todorića koji možete pročitati ovde.

Knjiga na poklon:

Knjigu Ja, Elton Džon možete osvojiti u darivanju koje će trajati narednih 7 dana. Da biste se prijavili za učešće potrebno je da ostavite komentar ispod objave, zapratite Plezir magazin na Instagramu i podelite ovu objavu putem Instagram storija u kome ćete označiti Plezir (snimak ekrana ili fotografija knjige). Dobitnika knjige ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima.

Update

Darivanje je završeno a knjigu Ja, Elton Džon osvojila je Ivana Stefanovic. Čestitamo!

Share