Izložba slika Marijane Knežev „KOLORISTIČKI UJEDI“

Samostalna izložba slika autorke Marijane KneževKOLORISTIČKI UJEDI“ biće otvorena za sve zainteresovane posetioce 15.10. od 20h u okviru tradicionalnog Bunker festa, festivala književnosti, umetnosti i autora koji odstupaju od uobičajenog, u galeriji kluba Fabrika Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

izlozba-slika-marijane-knezev-koloristicki-ujedi2
Izuzetna mi je čast što ću imati priliku da izlažem svoje najnovije radove na čuvenom Bunker Festu, festivalu koji neguje neuobičajenost i autentičnost, a koji se sada već tradicionalno organizuje u Novom Sadu. „Koloristički ujedi” je ciklus slika koji se bavi temom vremena u kojem živimo. To je svet gde profit, uz sve materijalne stvari koje ga neizbežno prate, počinje da zamenjuje prirodne nagone, stvarajući smešne, izdeformisane kreature. Preterivanje je poželjno. Psihoze i neuroze se leče u tržnim centrima. Vrši se fabrikovanje i kloniranje idola. Svi postaju jedno i jedan postaje svi. Ide se putem gde medijska propaganda ukaže prstom. Smisao se traži izvan čoveka. U skladu sa tim, prisutna je agresivnost, sa konstantnim pritiskom, kao da nas „nešto” ujeda spolja i iznutra, te otuda i takav naziv izložbe. Ona svakako nosi poruku da svemu treba pristupati svesno i odgovorno, jedino ćemo tako, razumevajući ove fenomene, da im se odupremo. Dakle, ima nade. I ona je u mojim radovima prisutna kroz neobična spajanja nespojivog i vedrinu, intenzivnost boja i dezena.” ispričala nam je Marijana.

izlozba-slika-marijane-knezev-koloristicki-ujedi

izlozba-slika-marijane-knezev-koloristicki-ujedi4

Dakle, preporučujemo vam da posetite Bunker fest i njihov bogati prateći program, kao izložbu ove mlade, ambiciozne autorke. Tema izložbe „Koloristički ujedi” je, više nego aktuelna, a sam pristup autorke inovativan i neuobičajen, uobličen u kolaž tehniku. Posebno će se obradovati ljubitelji nadrealizma, jer su svi njeni dosadašnji radovi u tom stilu prepoznatljivi, a opet drugačiji i iznenađujući. Dobrodošli ste u subotu u SKCNS „Fabrika” (Bulevara Despota Stefana 9. Novi Sad, izložba je u galeriji na I spratu).

izlozba-slika-marijane-knezev-koloristicki-ujedi5

Share