Bots and Bits – Izložba minijaturnih skulptura

30. januar – 5. februar 2017. Velika galerija Kc Grad

Iza pseudonima Ko Ra krije se samouki skulptor Dragan Modoranović, koji se primarno bavi popravkom elektronskih uređaja, preciznom elektronikom i optikom. 2011. godine počinje da upotrebljava odbačene i neispravne elektronske delove i daje im novi život kroz skulpture malih formata nalik robotima. Nastavljajući da prati svoju pasiju izlaže iste godine na Exit festivalu, a sledi zatim nekoliko nastupa na beogradskom festivalu Dev9t izlagao je i Rumuniji, a svoju samostalnu izložbu u Ciglani pod nazivom Something from Nothing realizovao je 2016.

30. januara, predstaviće se i publici KC Grada u Velikoj galeriji izložbom pod nazivom. Otvaranje je zakazano za 20 časova.

Bots-and-Bits-Izlozba-minij

Izložbu čine skulpture životinja malog formata, koje su napravljene isključivo od recikliranog elektronskog materijala. Posebna vrednost ovih robota životinja ogleda se u kinetičkim svojstvima, jer se njima može beskontaktno upravljati magnetima.

Autor je inspirisan sve većom zavisnošću modernog društva od tehnologije te predviđanjem da će u budućnosti tehnološka dominacija rezultirati prevlašću robota nad ljudima, a da će se to desiti i sa životinjama, pa i insektima.

Bots-and-Bits-Izlozba-2

Posetioci će imati jedinstvenu priliku da zavire u njegov distopijski postapokaliptični robotičko-životinjski svet minijaturne skulpture sve do 5. februara do kada je izložba otvorena.

Share