Akua Naru u klubu Drugstore Beograd

U sklopu promocije Terminal Music& Arts Festivala, beogradska publika će po prvi put imati priliku da uživo sluša jedan od vodećih ženskih hip hop vokala – Akua Naru. Američka umetnica, koja je sa svojim bendom na evropskoj turneji “When The Joy Comes”, će u srpskoj prestonici promovisati novi album.

Njena muzika predstavlja kombinaciju hip hopa, jazz-a i soula. Sebe opisuje kao političku hip-hop umetnicu, aktivistkinju, zaljubljenicu u muziku koja govori iz duše. Njen zvuk uporedjuju sa flow-om Rakima, poetikom Lauren Hill i, najposle, u jedinstvenoj snazi da govori u ime afro-amerikanki, sa Ninom Simon. Akua smelo kombinuje “novu” i “staru” školu, braneći svoje stavove unikatnim metaforama.

Akua iza sebe ima tri albuma, “The Journey Aflame”, “Live and Aflame Sessions”, “The Miner’s Canary”, kao i širom sveta poznate hitove “Poetry: How Does It Feel?” i “The world is listening”. Akua Naru je nastupala sa Tony Allen-om bubnjarem Fela Kuti-ja, hip hop grupom “The Lords of The Underground”, Wax Tailor-om, Angelique Kidjo, “Questlove”-om iz The Rootsa itd…

Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Gigstixa I Eventima. (promo karte po ceni od 800 RSD se mogu kupiti do 08. oktobra, redovna cena karata je od 1.000 RSD.)

Share