Zasadi malo zeleno drvo

Knjiga Malo zeleno drvo Seline Lovren je magična priča o ranjenoj prirodi.

Jedne olujne noći neobična vila dolazi na Majin prozor. Maja od nje dobija seme, a iz njega raste Malo zeleno drvo. A drvo može da hoda! Kada Maja krene u šetnju sa svojim Malim zelenim drvetom, saznaće da se nešto strašno događa u dubini šume. U uzbudljivu avanturu krenuće sa svojim novim, takođe neobičnim prijateljima, kao što su Oblak i Oblutak.

Baš kao u usamljenom i sanjalačkom biću malene junakinje, i sve drugo u ovoj knjizi ravnopravno postoji u zajedničkom svetu: i vile, i drevne kornjače, i mudri starci, i hitro drvo, i bubice, i kamen koji menja oblik, i oblak koji opustošenoj zemlji daruje život kroz kišu. Sve to se kreće i lebdi, i sve je podjednako potrebno i važno – i ono što je stvorio Bog i ono što su svojim rukama i svojom maštom stvorili ljudi, a u to nas bogatstvom svojim likovnih predstava uverava i ilustrator ove knjige, Aleksa Gajić. >> Olivera Nedeljković

Selina Lovren je rođena i odrasla u Beogradu. Tokom studija na Filološkom fakultetu počela je da radi u RTS-u, gde je, najpre kao novinarka, a potom i urednica emisija iz kulture, kao što su „Beokult“ i „Kulturni dnevnik“, provela bezmalo četvrt veka. Voli da putuje, pije čaj, čita i priča. Živi sa mužem, dvoje dece, psom i mačkom u stanu sa malom terasom i velikim drvećem. Na toj terasi često udomljuje ptice i bube. Ovo je njena prva knjiga.

Selina Loven će potpisivati knjigu Malo zeleno drvo na 64. Beogradskom sajmu knjiga, na štandu Lagune u Hali 1, u ponedeljak, 21. oktobra od 15 do 16 časova. Uz svaku knjigu, posetioci će dobiti seme Malog zelenog drveta, spremnog da bude zasejano i da im, kad poraste, bude prijatelj.

Share