Zaokret leto: Ana Ćurčin i Lady Jelena u KC GRAD

Zaokret je nedeljni muzički događaj organizacije Kišobran koji se u zimskoj sezoni održava svakog četvrtka u zadimljenim beogradskim podrumima. Zaokret pored toga dovodi brojne bendove u Beograd. Leti se ta dva lica Zaokreta stapaju u jedan događaj, Zaokret leto, koji će sa vama biti svakog četvrtka u letnjim mesecima u bašti Kc Grad. Pokušaćemo da vam približimo veliki broj kantautora sa lokalne scene koje vredi čuti i pratiti i to potpuno besplatno. Ovog četvtka sa nama će biti Ana Ćurčin i Lady Jelena.

Zaokret-leto-Ana-Curcin-i-Lady-Jelena-u-KC-GRAD2

Ana Ćurčin je mlada kantautorka iz Beograda koja se muzički uglavnom kreće u žanrovima indie – rocka i američkog folka, ali i sa brojnim drugim uticajima koje na specifičan način meša, pravi autentičnu zvučnu sliku.

Zaokret-leto-Ana-Curcin-i-Lady-Jelena-u-KC-GRAD

Aktivno svira od decembra 2012. godine, a njen prvi studijski album je u završnoj fazi miksa. Skice za isti poslušajte na: https://anacurcin.bandcamp.com/album/sketches-of-belonging i ako želite, pomozite joj kupovinom pesama na bendkempu ili donacijom u Pinball Wizard prodavnici ploča kako bi se album što brže završio.

anacurcin.com

Jelena Petošević a.k.a. Lady Jelena se sasvim slučajno našla u svetu muzike, gde je rešila da ostane, jer je shvatila da rečima, glasom i muzikom može da nasmeje, rastuži, uzbudi i naljuti. Na njenom repertoaru se mogu čuti pesme iz crtanih filmova, neke obrade drugih muzičara, kao i njene nesvrstane pesme. Postala je zapažena figura na domaćoj sceni hitovima Nikola i Slatka mala. Na njeno stvaranje u početku je uticao Radiohead, a kasnije i Cat Power, Fiona Apple, Tallest Man on Earth, Morphine, Beirut, Bon Iver. Veliki deo života provela je u inostranstvu, što je takođe imalo dosta uticaja na njeno stvaranje.

Zaokret-leto-Ana-Curcin-i-Lady-Jelena-u-KC-GRAD3

Ulaz slobodan

Share