Uživanje u jednostavnom životu u vili Cardo u Pulji

Jednostavnost (italijanskog)života dolazi do izražaja u Vili Cardo – spokojnoj kući za odmor koja nudi „slow living” koncept među maslinjacima u ruralnom delu Pulje.

Ova moderna vila sa četiri spavaće sobe delo je studija Andrew Trotter. Posmatrano sa spoljašnje strane vila podseća na niz naslaganih kutija na dva nivoa, a izgrađena je u blizini sela Carovigno isključivo od lokalnih materijala. Iznutra se nalaze smirujući minimalistički uređeni prostori oplemenjeni kamenim podovima, bledo malterisanim zidovima i lučnim plafonima. Prozori u crnom okviru uokviruju pogled na okolne maslinjake i stabla badema, dok je nameštaj od prirodnih materijala u neutralnim tonovima.

Vila Cardo je otvorena za posetioce željne mirnog odmora, a gosti svoje vreme mogu provoditi i uživajući na krovnoj terasi sa pogledom na more – udaljenom nekih 7km. Nakon toga, mogu se rashladiti u bazenu u privatnom dvorištu, okruženom kuhinjom na otvorenom pećnicom na drva, dnevnim boravkom i trpezarijskom terasom, pre nego što krenu u istraživanje puljanske prirode.

Share