Upoznajte novi, domaći brend Kloopko

Nedugo po objavljenom home edition” izdanju Plezira, jedna kreativna dama mi se javila sa željom da naše čitaoce upozna sa svojim mladim brendom u nastajanju koji se može pohvaliti zanimljivim, dekorativnim jastučićima u obliku klupka. Njeno ime je Irena Simović i ona je tvorac brenda Kloopko. Znanja iz ekonomije stečena fakultetskim obrazovanjem udružila je sa ljubavlju prema ručnom radu iz čega je proistekao ovaj mladi brend koji tek osvaja svoje mesto na tržištu. Kao i svaki kreator i ona ima svoju muzu, a Irenina muza i inspiracija je njen sinčić Isak.

Ispričaj nam kako je nastao Kloopko?
Pa ovako… Uživam u lepim stvarima i detaljima. U skladu s tim se i izrodio ovaj simpatični jastuk koji je nastao kao plod moje mašte. Prodajem nakit pod brendom Frajla&Kajla i ručno pravim ogrlice od kanapa pa sam se zapitala šta bi bilo ako bih napravila takve jastuke. Uzela sam mašinu, probala da sašijem za sebe i ubrzo zatim i za vas. 🙂 Tako je nastao brend Kloopko, a ime je dobio po svom obliku koji podseća na klupko.

upoznajte-novi-domaci-brend-kloopko4
Kakve materijale koristiš u izradi?
Koristim materijale mešovitog sastava, pamuk, viskoza, poliester itd. Dolaze u obzir svi materijali koji su rastegljivi zbog oblikovanja i punjenja. Punim ih koflinom ili holofiberom zavisi kako ko zove.

Na koji način nastaju jastučići, koliko je za tebe važan ručni rad i sam dodir sa materijalom?
Jastuci nastaju u mom stanu od strane mog malog tima koji činimo moja bakica i ja. Bakica je iskusna šnajderka u penziji i uživa igrajući se sa mnom. Njena zaduženja su šivenje i kontrola. Svaki deo izrade jastuka je ručni rad. Ima vise faza: maštanje, odabir materijala, krojenje, šivenje, punjenje i pletenje i opet maštanje. 🙂

upoznajte-novi-domaci-brend-kloopko

Kloopko izgleda interesantno i može biti veoma zanimljiv kao detalj u enterijeru, a pretpostavljam da ih i deca pa čak i kućni ljubimci vole jer svojim oblikom pozivaju na igru. Kakve su reakcije kupaca i planiraš li neke inovacije i dopune u ponudi u pogledu većeg izbora veličina, boja, materijala i slično?
Da, zanimljiv je detalj, ne ostavlja nikog ravnodušnim. Mekan je na dodir, lep je i dekorativan, a funkcija mu je ona koju vi odaberete. Da li će stajati na polici, kauču, sofi, krevecu ili u kutku za vašeg ljubimca od vas zavisi. Jastuci se rade po narudžbini. Možete naručiti boju koju vi želite, kao i dimenziju. Za sad postoje dve dimenzije Kloopko jastuka: sa dva kata (prečnik oko 30cm) i tri kata pletenja (prečnik oko 35cm).

Biće zanimljivih novih oblika i materijala. Bliže se praznici i sa njima i novogodišnja edicija. Eto ideje šta pokloniti nekom za Novu godinu, a da već SIGURNO nema!

upoznajte-novi-domaci-brend-kloopko3

Gde zainteresovani kupci mogu da te pronađu i upoznaju se sa tvojom ponudom?
Za sada Kloopko jastuke uživo možete naći u Vrnjačkoj Banji u prodavnici posteljina i kućne dekoracije “Velvet” i salonu nameštaja “Bogojević” u Despotovcu. Biće uskoro i u Beogradu u nekom od popularnih Concept store-ova. A do tad pratite naše društvene mreže preko kojih možete obaviti online kupovinu 24/7.

Facebook, Instagram, Pinterest, Etsy 

*Na teritoriji Srbije jastuke šaljemo brzom poštom i plaćanje je pouzećem ili direktno na račun. Slanje za inostranstvo se obavlja međunarodnim transportom, a plaćanje ide PayPal-om.

upoznajte-novi-domaci-brend-kloopko2

Share