Umetnost od papira

umetnost-od-papira2

Da li ste znali da Francuski dizajnerski duo “Zim and Zou” (Zim & Zou) može da napravi od papira šta god vam padne na pamet­?
Lusi Tomas ( Lucie Thomas) i Tibo Zimerman (Thibault Zimmermann) čine ovaj kreativni dvojac koji se oprobao u raznim kreativnim delatnostima. Poznati su po svojim skulpturama, instalacijama, grafičkom dizajnu i ilustracijama.
Lista klijenata sa kojima su sarađivali je sve duža i tu su imena poput  Hermès-a, IBM-a, Le Monde-a, BNP-a, Washington Post-a, Computer Arts-a, ICON-a, Microsoft-a, Grant Thornton-a..
Poznati su po seriji različitih projekata.

umetnost-od-papira
“Back to Basics” je vrlo interesantna kolekcija retro uređaja napravljenih od papira. Podsetiće vas na časove origami sekcije u osnovnoj školi i trenutke kada smo pokušavali da napravimo foto-aparate od papira (barem ja jesam). Popularni Walkman, kasetice i Polaroid aparati napravljeni su detaljno i do savršenstva precizno imitiraju “prave” uređaje.
“The future of food” je još jedna u nizu sjajnih ideja. Instant hrana postala je naša svakodnevica.
“BBQ” je set za roštilj sa svim propratnim elementima potrebnim za uspešno roštiljanje, naravno napravljen je od papira.
Budući da im inspiracije ne manjka teško je bilo opredeliti se za samo nekoliko projekata.

Pogledajte  kako nastaju ova mala remek dela.

http://www.youtube.com/watch?v=U1l1CXOZRVQ&feature=share&list=PLQReCca3HK6MX8RaK3oxiNQKHXtyC8Ce0

Share