Trodnevni festival, izložba i art market POVRATAK U BUDUĆNOST u Nišu

Udruženje Fashion Corner iz Niša sa udruženjem građanki ZAdrugarice i Internacionalnim univerzitetom iz Novog Pazara organizuju trodnevni Festival/izložbu/art market pod nazivom “POVRATAK U BUDUĆNOST“,  od 22. do 24. aprila u prostoru za kreativno delovanje Deli uz podršku Opštine Medijana.

Trodnevni-festival,-izlozba-i-art-market-POVRATAK-U-BUDUCNOST-u-Nisu.3

Festival se organizuje u znak podrške mladim, pre svega ženskim, dizajnerskim i preduzetničkim snagama sa ciljem afirmacije ovakvih inicijativa, naročito onih nastalih na jugu Srbije.

Izložbeni deo će kao i prošlog puta biti ispunjen dizanerskim rešenjima studenata Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru. Poseban deo izlagačkog prostora namenjen je učesnicama projekta CooperaDiva kojima će ovo biti nova prilika da testiraju svoje poslovne ideje i u konkretnom susretu sa potencijalnim kupcima razmotre mogućnosti komercijalizacije svojih proizvoda i usluga.

Na drugom po redu festivala “Povratak u Budućnost”, posetioci će takođe moći da se susretnu sa proizvođačima unikatnih dizajnerskih predmeta, što manifestaciju ovog tipa u Nišu i na jugu Srbije čini jedintvenom prilikom za suret i razmenu iskustva i ideja u dizajn industriji.

Trodnevni-festival,-izlozba-i-art-market-POVRATAK-U-BUDUCNOST-u-Nisu3

Trodnevni-festival,-izlozba-i-art-market-POVRATAK-U-BUDUCNOST-u-Nisu

U sklopu festivala biće organizovano i nekoliko pratećih događaja.

PETAK, 22. april, 19-23h, SVEČANO OTVARANJE (i druženje)

SUBOTA, 23. april, 12-23h

12-13h, Predavanje “Vizualna prezentacija proizvoda”, prof. Ana Ristić
18-19h, Dokumentarni film “Socijalna ekonomija kao alternativa”, rediteljka Sofije Papahristu, nastao u produkciji Fondacije Hajnrih Bel.
20-21h, Muzičko veče iznenađenja

NEDELJA, 24. april, 11-17h

11-17h, Pump Up the VELOume – raj za bicikle, besplatna dijagnostika i opravke manjih kvarova za vaše omiljene dvotočkaše.

Share