Trendovi u muškoj modi

Da se neki odevni predmet poput pantalona nosi ispod suknje ili haljine, trend je koji je uspostavljen još prethodnog veka, i često smo takve kombinacije viđali na devojkama, ali odnedavno ima puno primera da tu odevnu kombinaciju vidimo i na muškarcima.

trendovi-u-muskoj-modi2

Prethodnih decenija devojke su, kako bi istakle obline ili, pak, da bi se noga učinila što dužom, oblačile helanke ispod suknje ili tunike, a kasnije čak i ispod haljina. Trend je započet na taj način što su se prvobitno nosile crne helanke ispod haljina ili tunika jednostavnih dezena, međutim, kako je moda napredovala, tako su se pomerale granice. Ne samo da su helanke promenile dosta boja, već je postalo i uobičajeno da se čak i široke pantalone obuku ispod haljine.

trendovi-u-muskoj-modi5

Iako je nepisano pravilo da muškarci nose suknje samo u Škotkoj (kilt), nekako su duge tunike uspele da pronađu svoj put do muških ormara. Ne samo tunike u klasičnom smislu već i dugački prsluci sa kapuljačama. Za sada urbani momci uglavnom preferiraju jednobojne dezene, ali je pitanje vremena kada će sivu, crnu i belu boju tunika zameniti i neki cvetni dezen. Ono što se donekle podrazumeva jeste činjenica da je ovaj način odevanja zastupljen uglavnom kod lamberseksualaca koje smo već spominjali. Kontrast – velika brada i tunika – deluje svakako interesantno.

trendovi-u-muskoj-modi4

Kako su se tunike utemeljile u muške ormane, tako su i pantalone postajale sve uže. Takozvani slim fit model, jedan je od najtraženijih u svetu. Možda ovo nije najbolje rešenje ako vas krasi pivski stomak, a noge vam nisu jača strana, ali među lamberseksualcima koji su redovni posetioci teretana, ovaj način odevanja ističe muđevnost na onaj način na koji bi oni to i hteli. Naime, ramena deluju šire, a brada čak, još više, dolazi do izražaja. Poželjno je kod ove kombinacije izbegavati svetle patike jer će noge delovati mršavije, a stopala duže.

trendovi-u-muskoj-modi

Crne slim fit pantalone, tamne patike, bela majica i siva tunika na zakopčavanje – standardna je kombinacija ovog stila. Svakako, uz stil treba imati i karakter, pa ako se ne pronalazite u ovoj kombinaciji i ako se ne osećate dobro, ne bi trebalo da je nosite jer je činjenica da je za ovdašnje prostore među smelijim kombinacijama za muškarce.

trendovi-u-muskoj-modi3

Share