Treći studijski album Stray Dogg-a

Šestočlani beogradski sastav Stray Dogg predstavlja svoj treći studijski album, “Come Along Wind“, koji objavljuje tačno tri godine posle uspešnog i hvaljenog “Fire’s Never Wrong“. Dužu diskografsku pauzu između albuma (“Amost” 2011, “Fire…” 2012) grupa je prekinula objavljivanjem osam novih pesama, koje Dušana Strajnića i bend na više načina približavaju svetu koji su svojom muzikom definisali Elliott Smith i Nick Drake. “Come Along Wind” može da bude sedenje u četiri zida i razgovor dok se problem ne reši ili bar pokušaj komunikacije kada reči nedostaju. Za nekog drugog, ova muzika i stihovi će biti čisti eskapizam i putovanje u nepoznato… One koji muziku slušaju zatvorenih očiju, neke od ovih pesama mogle bi da odvuku čak i na tamnu stranu. Ovo je i album o bolu, odlasku, pokušaju da se preboli i da se živi dalje, ali i sebično uživanje u malim stvarima. Dukat Strajnić i dalje u svojim pesmama uživa u prirodi, veruje u snagu ljubavi koja može da izleči i nadahne, ali i pati kada ona izgubi smisao i kada se pretvori u zatočeništvo.

Treci-studijski-album-Stray-Dogg-a

Come Along Wind je sniman krajem maja i početkom juna u studiju G.I.S. u Kastvu iznad Rijeke, a producent je bio Matej Zec (Straight Mickey and the Boyz, Veliki prezir, My Buddy Moose, Jonathan…), koji je uradio i miks i mastering albuma.

“Posle tri godine objavili smo novi album i zaista sam presrećan kako zvuči. Iskoristili smo veličinu studija i priliku da sve instrumente snimamo zajedno, tako reći uživo, jer smo zaključili da će energija albuma tako biti najizražejnija, i mislim da se to čuje. Oseća se jako prisustvo celog benda koji više nije samo pratnja meni kao kantautoru i mislim da je to pravi put kojim naš bend i treba da ide,” smatra Dušan Dukat Strajnić.

Vizuelna komponenta pesama na Come Along Wind dobila je poseban značaj kroz originalni artwork koji je delo Davora Gromilovića, koji je o ovoj saradnji rekao: “Bend Stray Dogg me je kontaktirao i pitao da li bi bio zainteresovan da im za novo izdanje radim cover. Budući da bend pratim od ranije i da mi se dopada to šta rade, prihvatio sam izazov. Što se tiče saradnje, moram naglasiti da je Stray Dogg fenomenalan za saradnju i da sam veoma uživao u ovakvoj vrsti umetničkog projekta.”

Prvi singl sa Come Along Wind je No One But You, a Stray Dogg priprema i nekoliko video spotova u sledećih šest meseci. Beogradska promocija albuma zakazana je za 21. novembar u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Do kraja godine i početkom 2016. Stray Dogg će koncertno predstaviti nove pesme u regionu i svuda gde ih pozovu.

 Come Along Wind će od 12. oktobra ograničeno vreme biti dostupan kao “plati koliko želiš” album na bandcamp stranici Stray Dogg-a (http://straydogg.bandcamp.com) i Pop Depresije (http://popdepression.bandcamp.com), a ubrzo zatim i na svim digitalnim platformama (Deezer, iTunes, Amazon…). Fizičko izdanje albuma na CD-u biće dostupno krajem novembra.

Na albumu je pored stalnih članova benda svirala i Aleksandra Đorđević na violončelu u pesmi “Chance”.

Stray Dogg su:

Dušan Strajnić – vokal, akustična gitara, električna gitara, kompozitor, tekstopisac

Marko Ignjatović – električna gitara, kompozitor

Ana Janković – violina, prateći vokali

Jelena Damjanović – klavijature

Vladimir Milićević – bas

Relja Ilić – bubnjevi

Gošća:

Aleksandra Đorđević – violončelo (pesma “Chance”)

Stray Dogg – “Come Along Wind” /Pop Depresija, 2015/

Izdavačka kuća: Pop Depresija (http://www.popdepresija.com)

Share