Top 3 britanske serije koje ćemo gledati ovog leta

Vest da se neka od naših omiljenih serija završava ili ukida, pa i činjenica da treba da čekamo nekoliko meseci do nastavka avantura omiljenih likova kod mnogih ljudi izaziva neraspoloženje (najblaže rečeno), zato smo vam pripremili preporuke izvrsnih serija koje nisu tako popularne, a zaslužuju to svojim kvalitetom. Dok čekate nastavke omiljenih serija, evo naših predloga za nekoliko veoma kvalitetnih koje nam stižu iz Britanije.

Happy Valley 

je prava old school policijska drama. Ono što me je obradovalo i privuklo ovoj priči je jednostavnost i realističnost likova, radnja koja teče i bliži uvid u način života u maloj sredini u Zapadnom Jorkširu. Happy Valley je serija čije ćete dve sezone progutati u samo nekoliko dana.

Top-3-britanske-serije-koje-cemo-gledati-ovog-leta2

Broadchurch

Najveći kvalitet ove policijske drame, pored same priče koja poseduje dobre elemente drame sa dosta obrta i neizvestosti iz epizode u epizodu dok se traži ubica deteta među stanovnicima jednog malenog, primorskog gradića u Britaniji, jeste ,,filmičnost” predela u kojima je snimano i boje koje očaravaju. Pejzaži i priroda koju možemo videti tokom dve sezone koliko je do sada emitovano su veliki bonus na zanimljivu priču.

Top-3-britanske-serije-koje-cemo-gledati-ovog-leta3

Black Mirror

je pravi dragulj među navedenim preporukama. Serija se kroz svega nekoliko veoma upečatljivih epizoda bavi tamnom stranom interneta, društvenih mreža i tehnologije. Veoma interesantne priče posle kojih ćete ostati duboko zamišljeni, možda i zabrinuti. Nisam sigurna zašto pomenuta serija nije daleko popularnija jer to svakako zaslužuje.

Top-3-britanske-serije-koje-cemo-gledati-ovog-leta

Share