The New Potato, food blog koji na svet gleda iz gastronomskog ugla

Ukoliko tragate za novim receptima kojima biste dopunili svoju zbirku, ako tragate za ukusnim jelima koje do sada niste probali niti spremali, ili biste jednostavno da se upoznate sa sjajnim mestima u velikim svetskim gradovima ili zavirite u kese za kupovinu poznatih, posetite sajt The New Potato. Ovde nije reč o običnom sajtu sa fokusom na receptima, u pitanju je čitavo malo carstvo posvećeno gastronomiji i hedonističkom životnom stilu na čijem se prestolu nalaze sestre Danielle i Laura Kosann koje svoje gastro avanture rado dele sa ostatkom sveta.

The-New-Potato,-food-blog-koji-na-svet-gleda-iz-gastronomskog-ugla-8

Ideja za blog je potekla iz ljubavi prema ukusnoj, pritom estetski primamljivoj hrani, kada su Kosann sestre shvatile da nema online odredišta po njihovoj meri, online odredišta gde bi ljudi mogli da vide kako se hrane zanimljive ličnosti iz raznih oblasti za šta očigledno postoji interesovanje.  Želele su da osnuju food blog interesantnog naziva koji bi počinjao sa rečju new kako bi asocirao na popularnu kovanicu kao što je npr.  „orange is new black“.

The-New-Potato,-food-blog-koji-na-svet-gleda-iz-gastronomskog-ugla-21

Tako je nastao The New Potato, portal koji iz gastronomskog ugla posmatra modu, dizajn, zabavu, putovanja… Sestre intervjuišu ljude iz pomenutih oblasti i predstavljaju dizajnere, glavne šefove restorana, druge blogere i poznate u sasvim drugačijem svetlu koje je upereno na njihov lični stil i ukus. Posebnu kategoriju čine postovi Dinner with… i Eat like gde vas Kosann sestre vode na večeru sa određenom ličnošću odnosno prikazuju njen dnevni jelovnik. Zanimljivo je videti šta jedu vrhunski šefovi vodećih restrana posle radnih sati, TV ličnosti poput Marte Stewart ili Kris Jenner, glumci poput zvezde Gospodara prstenova Elijaha Wooda ili modeli (da, i modeli jedu) kao što je zanosna Karlie Kloss.

The-New-Potato,-food-blog-koji-na-svet-gleda-iz-gastronomskog-ugla-12

The-New-Potato,-food-blog-koji-na-svet-gleda-iz-gastronomskog-ugla-9

The-New-Potato,-food-blog-koji-na-svet-gleda-iz-gastronomskog-ugla-10

Danielle i Laura putuju po svetu i iz svog iskustva prave mini vodiče. Ne morate da listate Foursquare satima kako biste pronašli dobro mesto za ručak u Parizu, Londonu, Njujorku ili Torontu, dovoljno je da posegnete za sekcijama City Guides ili Our Diary Food&Drink pa da na blogu pronađete restorane i kafiće koje nikako ne bi trebalo da zaobićete ukoliko želite da pojedete ili popijete nešto ukusno. Nedavno su otputovale do Palm Beacha na Floridi na dobrotvornu reviju na poziv američkog dizajnera Majkl Korsa koja je održana u privatnoj rezidenciji. Kosan sestre su bile među osamedeset zvanica koje su uživale u izvrsnoj hrani poput torti od krabe, piti od limete i koktelima. Putovanje su svakako iskoristile da prečešljaju okolinu i zabeleže mesta sa odličnom hranom i osvežavajućim šejkovima od tropskog voća a u međuvremenu su poslužile i kao modeli ovom dizajneru.

The-New-Potato,-food-blog-koji-na-svet-gleda-iz-gastronomskog-ugla-15

The-New-Potato,-food-blog-koji-na-svet-gleda-iz-gastronomskog-ugla-11

Još jedna epizoda udruženih snaga hrane i mode uključuje dobro poznati sajt The Coveteur. Sestre Kosan su se udružile sa Stephanie Mark i Jakeom Rosenbergom, članovima The Coveteur tima, na zajedničkom snimanju u jednom hotelu gde su sobnu uslugu (čitajte sladoledi, kanapei, šampanjac, kokteli, kapućino…) uparili sa modnim komadima. Gastro žurka u bademantilima!

The-New-Potato,-food-blog-koji-na-svet-gleda-iz-gastronomskog-ugla-19

The-New-Potato,-food-blog-koji-na-svet-gleda-iz-gastronomskog-ugla-7

Saradnja sa američkim brendom Antropologie je rezultirala večerom inspirisanom Marokom. Vedre boje, predivni cvetni aranžman i začinjena hrana u Anthropolgie posuđu. Sponzorisan post sa kus-kusom u glavnoj ulozi mami vodu na usta. Uopšte, svaka saradnja i posao u koji su ove dve devojke umešale prste završavaju se odličnim rezultatima.

The-New-Potato,-food-blog-koji-na-svet-gleda-iz-gastronomskog-ugla-2

The-New-Potato,-food-blog-koji-na-svet-gleda-iz-gastronomskog-ugla

The New Potato ne bi bio food blog kada ne bi sadržao sve te fenomenalne i ukusne recepte koji se prepliću sa ostalim sadržajem vezanim za hranu.  Spremite se za potpuno nove obrte klasičnih receptura. Isprobajte krofne sa prelivom od matche (vrsta zelenog čaja), eklere sa jagodom i bosiljkom, veganska, bezglutenska i organska jela i neke od originalnih recepata koje dolaze iz „pera“ sestara, poput ukusne lazanje sa tikvicama.

The-New-Potato,-food-blog-koji-na-svet-gleda-iz-gastronomskog-ugla-16

Naravno tu su i klasični recepti poput francuskog tosta, mafina, čuvenog banana hleba i sendviča sa puterom od kikirikija i džema ali sa dodatkom smokvi. Posebnu pažnju posvećuju zdravoj ishrani i beneficijama koje ona donosi u očuvanju zdravlja i lepote tako da su balerine, joga instuktori i sportski treneri česti gosti na blogu. Zasebni postovi nose nazive poput What is in my lunch box /on my grocery list gde vam gostujuće ličnosti otvaraju svoje kutije sa hranom za poneti i kese za kupovinu.

The-New-Potato,-food-blog-koji-na-svet-gleda-iz-gastronomskog-ugla-20

Laura i Danielle imaju različit, a u isto vreme i sličan ukus, ali se obe slažu da je roze vino iz njujorškog restorana Barbuto, koji im je ujedno i jedan od najomiljenih restorana, izvrsno. Laura preferira dimljenog lososa i kineske dumplings, jelo koje se sastoji iz tanke vrećice od testa punjene raznim nadevima, dok Danielle kaže kako  njen ukus zavisi od dana. Iako nisu profesionalni gastronomi obe devojke su itekako upućene u dešavanja, trendove i aktuelnosti iz ove oblasti što ne čudi s obzirom na broj posećenih restorana i vođenih razgovora sa vodećim kuvarima i ekspertima za vina. Njihove fotografije često nisu profesionalnog kvaliteta, a nekada su čak i uslikane krajnje laički. Spontana, pomalo zamagljena fotografija neke poznate ličnosti odaje utisak opuštenog razgovora uz hranu, dok neprofesionalne slike restorana preporuku čine ličnijom. Fotografije recepata su sa druge strane divno stilizovane što dokazuje kreativnu stranu obe devojke.

The-New-Potato,-food-blog-koji-na-svet-gleda-iz-gastronomskog-ugla-13

The-New-Potato,-food-blog-koji-na-svet-gleda-iz-gastronomskog-ugla-17

Da nije bloga Danielle bi nastavila da se bavi uredništvom i modnim dizajnom dok bi Laura nastavila karijeru u produkciji. Međutim, najbolji savet koji su dobile od svoje majke Monice Rich Kosann bio je “Just do it”, a očigledno je da su je ćerke poslušale jer su svoju ideju inovativnog bloga koji ne bi bio posvećen samo hrani ali koji bi, kako su to one rekle, “kroz sočiva hrane” posmatrao kulturu, modu, svakodnevni život itd. sprovele u delo.

The-New-Potato,-food-blog-koji-na-svet-gleda-iz-gastronomskog-ugla-5

Dovoljno je da vam kažemo kako su sa idejom, konceptom u glavi posećivale restorane i pitale konobare da im pozovu glavnog šefa za intervju za blog koji tada još uvek nije postojao! Naravno, u početku su se odazivali uglavnom šefovi manjih restorana ali su hrabre i odlučne sestre sa istančanim ukusom za hranu i estetiku  svoj blog podigle na noge i danas je jedan od blogova na samom vrhu koji radi sa značajnim imenima! U intervjuu za portal The Cut novinar ih je pitao “da li im ikada dosadi da pričaju o hrani?” Odgovor je bio: “To je kao da nekoga ko radi u Vogue-u pitate da li mu ikada dosade kaputi?”

The-New-Potato,-food-blog-koji-na-svet-gleda-iz-gastronomskog-ugla-4

Moramo da priznamo da pomalo zavidimo Danielle i Lauri na njihovim gastronomskim avanturama, a vi?

Share