Studio Teatrix – organizacija i dekoracija venčanja

Stilizovani stolovi, pokloni za goste, izvrstan ketering i dekoracija, venčanja se polako pretvaraju u neku vrstu savremene umetnosti, a mladenci sve manje pribegavaju jednostavnim šablonima i žele da svom velikom danu daju lični pečat koji će zvanice dugo pamtiti. Kreativni tim Teatrix Studia, jedinstvenog studija za organizaciju i dekoraciju venčanja, koji čine Vanja Đurić, Maja Đurić Todorović i Zoran Radobeg, svojim klijentima pomaže u planiraju venčanja, rođendana i drugih proslava. U razgovoru za naš magazin vam otkrivaju svoj pogled na moderna i stilizovana venčanja, govore o idejama i inspiraciji, organizaciji, tipičnom radnom danu u svom studiju…

teatrix

Za početak, kako ste došli na ideju da se bavite organizacijom venčanja i svadbenih proslava i kako je nastao Studio Teatrix?

Sestra i ja smo razmatrale nekoliko opcija za pokretanje kreativnog privatnog posla po povratku iz Melburna. Ispostavilo se da je organizacija sopstvenog venčanja inicirala da stilizacija baš ove vrste proslava bude prva u nizu usluga koje će biti ponuđene kroz Studio Teatrix.  I to, zahvaljujuci prvim klijentima koji su imali bezrezervno poverenje u tim čiji se “portfolio” u tom trenutku sastojao od porodičnog svadbenog albuma 🙂

teatrix-6

U Srbiji su do relativno skoro, retko sretana nekovencionalna venčanja, ali sada se sve više mladenaca odlučuje za modernu verziju istih. Kakav je doprinos Teatrix Studia novom konceptu svadbenih proslava?

Verujemo da je interesovanje za moderna i stilizovana venčanja postojalo i ranije, ali da se sve češće sreću jer se konačno kreirala profesionalna ponuda za njihovu realizaciju. Mi se trudimo da svakim novim događajem doprinesemo ovom konceptu i rafiniramo ponudu tako što svako venčanje osmišljavamo ponaosob i konstantno ulažemo u razrađivanje ideja i nove materijale. Ne radimo po šablonu i biraju nas mladenci koji pre svega žele personalizovane, autentične proslave venčanja, i to je pravac u kojem stalno razvijamo naše usluge.

teatrix-2 Do sada ste imali prilike da radite sa parovima različite nacionalnosti. Koliko je teško uskladiti tradicije dva naroda i želje mladenaca i uobličiti ih u jednu celinu?

Nije teško, inspirativno je i uzbudljivo! U ovakvim situacijama i mladenci i mi imamo puno ideja. Shvatili smo da je važno usmeriti ih u dobrom pravcu i realizovati na elegantan, neopterećujući nacin. Lepo je i da se napravi ravnoteža tako da elemente koji imaju veze sa različitim kulturama ili tradicijom prepoznaju i u njima podjednako uživaju gosti “sa obe strane”- na primer da, dok se Francuzi slade šljivovicom sa rustičnog Rakija Bara, Srbi sa desertnog stola degustiraju croque-en-bouche.

teatrix-5

Sudeći na osnovu vašeg rada, jedan od ciljeva Teatrix Studia je da mladencima olakša organizaciju venčanja. Koliko vremena je u proseku potrebno da se od crteža i plana na papiru dođe do finalnih dodira do pred samu proslavu?

Sve zavisi od koncepta proslave i toga koliko sami mladenci imaju vremena i želje da se uključe u proces. U proseku je potrebno oko dva meseca, nekad znatno duže ili kraće, ponavljamo, zavisno od kompleksnosti onoga što mladenci žele, odnosno da li nas angažuju samo za stilizovanje ili kompletnu organizaciju sa rukovođenjem protokolom na dan venčanja.

teatrix-3

Vaše usluge se protežu i na dekor enterijera i eksteriera, pozivnice, fotografije i poklone za goste. Kako izgleda vaš radni dan?

Radna nedelja nam počinje sastankom gde rezimiramo statuse venčanja koja se u tom momentu planiraju. Zatim se svako hvata u koštac sa svojom “to do” listom i nikome ni jedan radni dan nije isti.  Svaki dan imamo sastanke sa mladencima ili saradnicima, pravimo uzorke, isprobavamo postavke…Montiramo, šijemo, farbamo…Veoma je dinamično i svako ima slobodu da bira radno vreme, tako da dizajneri neretko oko 4 ujutru isporuče svoje divne radove, a ranoranioci znaju da odu po grane za scenografiju u šumu čim svane… U organizaciji rada jedino je bitno da svako svoj deo posla uradi na vreme, jer probijanje roka u našem poslu ne postoji.

teatrix-4

Na prvi pogled jednostavnu i minimalističku dekoraciju s potpisom vašeg studija odlikuju preciznost izrade i bogatstvo detalja. Gde pronalazite inspiraciju?

Inspiracija dolazi sa svih strana, pojedinačnih interesovanja za različite vrste dizajna svakog člana tima ponaosob i naravno, mladenaca. Ideja ima na pretek, ali maločas spomenut nivo ulaganja u materijale, ukrase, i ono što nekad šaljivo u našoj mini produkciji nazivamo “quality control department” mora da bude u skladu sa inspiracijom i idejama, jer postoje sjajne ideje koje kada se ne realizuju na pravi način izgledaju improvizovano.

teatrix-7

Šta biste poručili budućim mladencima koji se još uvek razmišljaju oko sopstvene svadbene proslave?

Počnite planiranje rano kako biste osigurali odabir željenih saradnika na vreme. Trudite se da uživate kako u samom danu, tako i u planiranju jer, što bi naše kolege iz jednog Melburnskog studija rekle “Life’s too short to have boring parties!”

teatrix-8

Facebook stranica Studio Teatrix 

Share