Stan u stimpank stilu

stan u stimpank stilu

Ako ste kao dete voleli da čitate Žil Verna (Jules Verne) sigurno ste zamišljali sebe kao deo njegovog fantastičnog sveta.  Neki od nas su te sreće da svoje maštarije imaju mogucnosti da sprovedu u delo. Tako je pre par godina nastao jedan fantastičan, u pravom smislu te reči, stan u Njujorku.

Stan je ovaplođenje stimpank stila u enterijeru. O stimpanku ste imali prilike da čitate detaljnije u prethodnom broju.

Ovaj retro-industrijsko-futuristički  stan prostire se ne preko 180 kvadratnih metara i sastoji se od dve prostrane spavace sobe, dva kupatila, kuhinje i terase.

Vlasnik stana je režiser Džeremi Noric (Jeremy Noritz) koji je, čini mi se, veću ”popularnost” stekao nakon upešnog preuređivanja konzervativnog njujorškog potkrovlja u fantastični svet, nego svojim filmskim stvaralaštvom.

Ovaj luksuzni stan rađen je po preciznim uputstvima vlasnika i veći deo enterijera je ručno rađen.  Prostor obiluje antikvitetima, neobičnim detaljima, a u kuhinji je za plafon prikačena  polovina Cepelina koji je tako konstruisan da menja boju i time daje pečat celom enterijeru.   Zupčanici, vrata kakva možete da vidite samo u podmornicama, kreveti koji se spuštaju uz pomoć  užeta  čine ovo mesto nepresušnim izvorom inspiracije i zabave. Atraktivna lokacija i neobičan enterijer  ovog stimpank remek dela, već neko vreme su na prodaju.

stan u stimpank stilu

stan u stimpank stilu

 
http://youtu.be/MKHN2ylk2fs

Share