Squint Limited: Strast ka pačvorku i bojama

Izuzetno talentovana dizajnerka Lisa Whatmough svoju strast i ljubav ka tekstilima pretočila je u nevjerovatne komade namještaja koji se kriju pod brendom Squint Limited. Kompanija ima svoje sjedište u Velikoj Britaniji, a ponosi se jedinstvenim komadima namještaja i njihovom ručnom izradom.

squint-sajt3

Svaka sofa, fotelja ili komoda je svojevrsno umjetničko djelo, te kako i sama dizajnerka opisuje, Squint stil je unikatni spoj mode i dekorativne umjetnosti. Brend karakteriše vrhunski kvalitet i dizajn, a njegova proizvodna osnova leži u ideji da se umjetničko nasljeđe upotpuni bojama i šarenilom. Tako se dobija vrlo neobičan i specifičan vizuelni potpis, koji čini da je danas Squint izuzetno priznat i poznat brend u cijelom svijetu.

squint-sajt2

Imperativ svakog proizvoda je unikatnost, te se tako osnova stila krije u kombinaciji gregorijansko-viktorijanskog, za koje su karakteristični masivnost i mnoštvo detalja. On se dalje kombinuje sa pačvork kombinacijama materijala te finalni proizvod krasi moderna eklektika, namjenjena onima sa istančanim stilom, ali i dubljim džepom. Cijene sofa kreću se od 4.200 pa sve do 10.000 funti.

squint-sajt

Pored toga, u ponudi Squint-a su i fotelje, stolice, taburei, komode, stolovi, rasvjeta, sitniji detalji za dom, ali i nevjerovatno inspirativna linija tapeta.

squint-sajt4

Za one koje vole šareniš i neobično vjerujem da bi našli bar nekoliko komada za sebe. Oni koji vole da jednostavnost enterijera „razbiju“ jednim impozantnim komadom, Squint je savršen izbor, a kada bi mene pitali, od ulaznih vrata do balkona – Squint luksuz u bojama bi bio posvuda.

squint-sajt5 squint-sajt6 squint-sajt7 squint-sajt8

Izvor fotografija i osnovne informacije iz teksta:
squintlimited.com/

Share