Slow living

Ideja da usporimo, udahnemo duboko i radimo stvari onda i onoliko koliko nam prijaju često je luksuz u modernom svetu. Brza hrana, stres, užurban život, hroničan nedostatak vremena i iscrpljenost su naša svakodnevica pa zato valja podsetiti se povremeno da ne mora tako, da postoje ljudi koji su drugačije organizovali svoj život. Mislim da je važno opustiti se i shvatiti da niste sebični ukoliko želite da odvojite malo vremena za sebe i uživate u nekim, za vas posebnim, ritualima i hobijima. Kada naučite da se oslobodite osećaja krivice, opustite se i dozvolite sebi da usporite, da uživate u svakom momentu na dobrom putu ste da živite mnogo ispunjeniji život. Ovakav stav će pozitivno uticati na vaše zdravlje, psihičko stanje i raspoloženje pa samim tim i odnose sa drugim ljudima.

Preporuke sam podelila u tri kategorije, u prvoj ću predložiti nekoliko blogova koji su dobar primer filozofije poznate kao slow living, zatim dva sajta koji imaju odličan podcast, obrađuju interesantne teme sa zanimljivim gostima a sve naravno u pomenutom jednostavnom, slow living maniru i na kraju nekoliko omiljenih Instagram profila pojedinaca čije fotografije me uvek ostave bez daha.

geoffreyandgrace.com/ je blog koji uređuje Britanka po imenu Melani. Njen blog je baš poput njenog doma topao, ušuškan i prijatan. Autorka je veoma kreativna, provodi puno vremena u prirodi i piše otvoreno i interesantno o uređenju enterijera, kuvanju, vaspitanju dece i tim malim ritualima o kojima sam vam u uvodu govorila.

Slow living

contemporarylife.se/ Melia se iz Švedske preselila u London i u svom online kutku piše o dizajnu, uređenju enterijera i malim stvarima koje je čine srećnom. Njen stil je jednostavan, sveden i mnogi bi rekli tipičan skandinavski.

Slow living 2

readingmytealeaves.com/ piše veoma simpatična, ekološki osvešćena autorka po imenu Erin. Ova Amerikanka piše o održivosti i značaju naših (ekoloških) izbora ne samo radi dobrobiti Planete već i zbog nas samih. Početkom 2016. je objavila svoju prvu knjigu pod nazivom SIMPLE MATTERS. Blog je prava riznica inspiracije i mesto na koje ćete se vraćati po dozu optimizma.

Slow living 3

minimalistbaker.com/ je sajt koji je odlična polazna osnova i inspiracija za sve one koji nastoje da se hrane zdravije i kreativnije. Recepte potpisuje Dana koja je sa mužem Džonom pokrenula sajt pre 5 godina kada je sama iz zdravstvenih razloga prešla na specijalan režim ishrane. Recepti koje ćete ovde pronaći su jednostavni (bez previse sastojaka), zdravi i provereno ukusni.

Slow living 4

theartofsimple.net/podcast/ na sajtu The art of simple koji je sam po sebi veoma interesantan pronaći ćete izvrstan podcast. Triš – autorka sajta i podcasta je veoma neobična ličnost, avanturista, nomad, autorka čak 3 knjige. Pre nekoliko godina je sa svojom porodicom živela u Turskoj, zatim su se otisnuli na put oko sveta, a danas su stacionirani u Teksasu.

Slow living 5

slowyourhome.com/ autorka ovog zanimljivog podcasta je Bruk, Australijanka čiji će zarazni smeh i simpatičan naglasak dodatno začiniti svaku temu o kojoj govori. Životni stil koji i sama vodi i koji putem svoje emisije popularizuje je upravo slow living. Uživaćete!

Slow living 6

Instagram

WUNDERBLUMEN @wunderblumen_

Slow living 7

MARY @fleaandbear

Slow living 8

JESKA HEARNE @Lobsterandswan

Slow living 9

BABES IN BOYLAND @babes_in_boyland

Slow living 10

J E N @jenlittlebirdie

Slow living 11

FREYA DOWSON @freyadowson

Slow living 12

KRISSY @cottagefarm

Slow living 13

NANCY STRAUGHAN @nancy_straughan

Slow living 14

Share