“Saturday Night Jazz” u Akademiji 28

Posle uspešnog nastupa na ovogodišnjem jubilarnom festivalu, “Rođendan džeza” u Akademiji 28, Miloš Čolović Trio će ponovo nastupiti u Klubu ali ovoga puta u vidu solo koncerta. Koncert vas očekuje 9. aprila  od 22h u Akademiji 28.

Saturday-Night-Jazz-u-Akademiji-28-2

Talentovani trio koga pored Čolovića na kontrabasu, čine klavijaturista Vladan Veljković i bubnjar Nikola Radojičić, na nedavno završenom internacionalnom muzičkom takmičenju “The Best Musical Mind”, u Beogradu, dobio je nagradu za najbolji ansambl između 44 takmičara.

Čolović je imao zapažene nastupe na beogradskom “Saxperience” festivalu, Beogradskom i Pančevačkom džez festivalu, kao i na “Bass Passion” festivalu sa svojim kvartetom. Često svira po gradskim klubovima, sa mnogim poznatim beogradskim džez muzičarima. Vladan Veljković, član Big Benda RTS-a, nastupao je sa oktetom Duška Gojkovića na “Musicology” festivalu, a u Akademiji 28 je nedavno održao koncert sa svojim “Flow Motion” bendom. Nikola Radojičić ima iza sebe nekoliko džez festivala; Nišvil, Novi Sad kao i “Blues At The Lake Moubra”, u Švajcarskoj. Inspiracija za nastanak trija Miloša Čolovića je, kako sami muzičari kažu, “Bill Evans Trio”, a veliki uticaj izvršila je blue-note scena 60-ih godina prošlog veka.

Saturday-Night-Jazz-u-Akademiji-28

Repertoar trija Miloša Čolovića će, pored džez standarda u Evansovom maniru i džez kompozicija iz 50-ih i 60-godina, činiti i njegove autorske kompozicije.

Ulaz je slobodan, a mesta se mogu rezervisati na 011 3619 342.

Share