Sajam knjiga: razgovor o ovogodišnjem dobitniku Nobelove nagrade, Junu Foseu

Na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, pod nazivom DIJALOZI, biće održan razgovor o ovogodišnjem dobitniku Nobelove nagrade, Junu Foseu. U razgovoru učestvuju prevodilac Radoš Kosović, kao i urednici i izdavači knjiga Juna Fosea u Srbiji, Tamara Krstić i Dejan Matić. Moderator razgovora biće Dragana Kovačević.

DIJALOZI se održavaju 24.10.2023. godine, u Sali “Ivo Andrić” na Beogradskom sajmu, sa početkom u 16 časova.

Nakon ovog programa, Radoš Kosović će biti gost štanda Trećeg Trga I Srebrnog drveta (prsten Hale I, štand 1410), gde će se neformalno družiti sa posetiocima štanda u periodu od 17 do 19 časova.

Jun Fose je rođen 1959. godine u Haugesundu, na zapadu Norveške. Njegovo obimno stvaralaštvo obuhvata romane, priče, dečju književnost, eseje, poeziju i dramska dela. Nesumnjivo je među najznačajnim savremenim evropskim i svetskim piscima. Smatra se najvećim dramaturgom nakon Henrika Ibsena. Dobitnik je niza prestižnih nagrada kako u Norveškoj tako i u svetu. Njegova dela prevedena su na preko pedeset jezika.“Od Foseovih dela do sada smo objavili zbirku pesama PAS I ANĐEO, roman JUTRO I VEČE, kao i dve knjige drama, JA SAM VETAR i SAN I DRUGE DRAME. Tokom Sajma knjiga, u našem izdanju, izlazi i ono što se smatra za magnum opus ovog izuzetnog piscaa to je njegova čuvena SEPTOLOGIJA!” navode izdavači.

Share