Romantično šumsko utočište sagrađeno za samo 4.000 dolara

Dejv Herl je u šumama Konektikata sam napravio poklon za svoju suprugu kakav se ne dobija često, kuću od ponovo iskorišćenih materijala i malim uticajem na okolnu prirodu.

romanticno-sumsko-utociste2

Sve je počelo tokom jednog dočeka Nove godine kada su Dejv i njegova tada još devojka, a danas supruga planirali da počnu da žive zajedno. Dejv je tada živeo u kući sa bratom i brojnim cimerima i na tom mestu je bilo nemoguće započeti zajednički život. Uz koju čašu šampanjca više i dvogodišnje iskustvo u radu sa drvetom, Dejv je došao na ideju da im sam napravi kuću.

romanticno-sumsko-utociste

Kako su oboje zaljubljenici u prirodu, tokom jedne šetnje kroz šumu naišli su na savršeno mesto sa kog se pruža fantastičan pogled i odlučili su da će se tu nalaziti njihov budući dom. Dejv je napustio svoj kancelarijski posao koji ga nije ispunjavao i počeo sa radom. Polako je sakupljao materijal sa raznih deponija i stovarišta, a samo 6 nedelja kasnije uselili su se u svoju kućicu snova.

romanticno-sumsko-utociste6

Kompletna gradnja ove male šumske kuće je koštala samo 4.000 dolara, a u njoj se nalazi sve što je potrebno za život osim vode koju moraju da donose, što, kako kažu, nije nikakav problem. Kuća je smeštena na litici obavijena drvećem, a prednji deo „visi“ 4 metra iznad zemlje. U njoj je nalazi kompostni toalet, a greje je peć na drva.

romanticno-sumsko-utociste3 romanticno-sumsko-utociste5

Pred sam kraj gradnje, Dejv je u kući zaprosio svoju devojku koja je, naravno, rekla „da“. Njih dvoje su ostvarili svoj san i srećni su. Dejv je čak otvorio svoju firmu za gradnju malih kuća i posao mu ide odlično. Inspirativna priča, zar ne?

romanticno-sumsko-utociste7 romanticno-sumsko-utociste8

Fotografije:

https://www.facebook.com/pages/Herrle-Custom-Carpentry/241278702613675?sk=photos_stream

Share