Rekonstrukcija te poziva „IZAĐI NA PROZOR“

Platforma posvećena umetničkim praksama na ulici „Rekonstrukcija“ (organizatori istoimenog festivala umetnosti na ulici) poziva umetnike i umetnice, kao i entuzijaste, da se priključe kolektivnoj umetničkoj akciji „Izađi na prozor”.


Iz „Rekonstrukcije“ pozivaju sve zainteresovane građane i građanke, bez obzira na to da li imaju ranije umetničko iskustvo, da od materijala koje imaju – čaršava, jastučnica, stolnjaka, papira, kartona i slično, naprave radove (crteže, slike, fotografije, prostorne instalacije, skulpture, ispišu pesme, kratke priče…) i okače ih na svoj prozor ili terasu, žicu za veš ili tresač za tepih i učestvuju u kolektivnoj izložbi radova u jedinom fizičkom javnom prostoru koji nam je sada stalno dostupan.

„Kako su okupljanja i delovanje u javnom prostoru trenutno onemogućeni, građani, građanke, a među njima i umetnici i umetnice, prinuđeni su da najveći deo vremena provode u svojim domovima. Stoga nam pogled kroz prozor u poslednje vreme znači više nego inače, a starijima među nama je danima unazad bio jedini kontakt sa spoljašnjim svetom. To nas je podstaklo da se i sami posvetimo stvaranju, ali i da pozovem o sve koji žele da nam se priključe“, poručuju iz „Rekonstrukcije“.

Fotografije radova (svojih ili komšijskih) podelite na društvenim mrežama označivši Festival Rekonstrukcija i dodavanjem haštaga #izadjinaprozor

Share