Reditelj filma Call me by your name u maštovitom svetu dizajna enterijera

Film Call Me By Your Name je dobio mnoštvo pohvala za glumačke, rediteljske kvalitete i zaokruženost radnje. Međutim, ono što je dodatni kvalitet ovog filma jesu njegov kolorit, vizuelni identitet i atmosfera. Mnoge prelepe scene iz filma su posebne upravo po svom okruženju, prekrasnim pozadinama i hodnicima. Reditelj Luca Guadagnino je u jednom intervjuu priznao kako je njegov san oduvek bio da se bavi dizajnom enterijera i da su njegovi filmski setovi, sa svojim slojevitim detaljima, njegov izraz tog sna.

„Prostor je za mene najvažniji element u analizi stvari”, kaže Guadagnino u razgovoru za The NevYork Times Stile Magazine. “U filmu, vi ste na neki način i izumitelj, uvek možete uvek da sami uređujete i promenite priču. To nije nešto što možeš raditi s kućom. Fikcija ne igra ulogu u dizajnu, postavlja se pitanje trajnosti i funkcije.”

Luca je u dizajnu kuće koju je radio kombinovao moderan i retro nameštaj, a u svakom segmentu se prepoznaje se njegova naklonost detaljima i stvaranje slojevite priče koja je imanentna estetici njegovih ostvarenja.

Priču o kući koju je kreirao pročitajte na sajtu Nytimes.

Share