Prva samostalna izložba – This is Andrej Bjelić u Galeriji Kvart BW

Andrej Bjelić pripada mladoj generaciji umetnika i najavljuje svoju prvu samostalnu izložbu – u subotu 15. janura u 19 časova u galeriji KVART BW ( Bulevar Vudroa Vilsona 12, TC Galerija). Izložba nosi naziv “THIS IS ANDREJ BJELIĆ”, kojom će umetnička inicijativa KVART BW, zajedno sa Galerijom ŠTAB, beogradskoj publici predstaviti radove umetnika kroz selekciju crteža i slika u kombinaciji tehnika olovke, pastela i akrila na papiru i platnu, često intenzivnog kolorita, nastale tokom 2021. godine.

Dominantni motiv Andrejevih radova je autoportret, a izložba obuhvata nekoliko različitih stilskih i tematskih faza.

Istoričarka umetnosti, Ana Popović Bodroža o Andrejevom radu je rekla: “Andrejeva boja ima finoće ali i smelosti, nema straha; njegov potez je slobodan, sa platana isijava genuina životna radost, optimizam, i nadasve izrazit smisao za humor i dosetku, neka vrsta šarma koja čini njegovu umetnost visoko komunikativnom, popularnom… reminiscencije njegovog slikarskog jezika tiču se one dobre strane duha modernog doba, brzine i snage savremenog sveta…. sa uronjavanjima u svet “primitivnog’’, koji se “probija” kroz egzotičnu prirodu njegovih motiva… Stoga, ima razloga za veru da će stvaralaštvo Andreja Bjelića naći svoj jasan i vrlo uspešan put na umetničkom nebu. Njegovi počeci obećavaju jedan interesantan likovni razvoj, u nekoj vrsti pruženog ogledala u kome se ogleda ono što nas okružuje – portet današnjice u jarkim, živim bojama i prugama neona, i hitrim, nemirnim, ”staccato” potezima. “

Andrej Bjelić je rođen 1996. godine u Aleksincu. Živi i radi u Beogradu, sa devojkom i psom. Po obrazovanju je grafički dizajner, a po rođenju i osećaju umetnik. Andrej crta i slika od kada zna za sebe, inspirisan svojim doživljajem sebe i sveta u kome živi, dragim ljudima i životinjama kojima je posebno naklonjen i koje su važan deo njegovog života.

Izložba “THIS IS ANDREJ BJELIĆ” biće otvorena za sve posetioce do 24.01.2022. godine. Radno vreme galerije je svakog dana od 10 do 19 h. Galerija KVART nalazi se na drugom spratu u tržnom centru Galerija Belgrade, u Bulevaru Vudroa Vilsona 12, liftom sa prizemlja ulaz 1 ili garaže sektor A.

Share