Pronađi kemp u sebi … !?

– upustite se u interaktivnu avanturu kemp stila –

Lady Gaga, Bebi Dol, Oliver Mandić, kič i treš – verujemo da ste čuli za ova imena i pojmove. A, da li ste čuli za Susan Sontag, kemp stil, modu makaronsa i Met Galu? Dobro došli u našu kemp avanturu! Biće reči o svemu prethodno pomenutom. U periodu od 19 – 25. jula u Ostavinskoj galeriji, KC Magacin (Kraljevića Marka 8) imaćete priliku da se upoznate sa svetom prenaglašenog, upadljivog i neuklopljivog. Tokom trajanja projekta Camping the trash out imali smo priliku da otvorimo izložbu u saradnji sa Ciglanom i Festivalom Dev9t. Sad idemo dalje i otvaramo izložbeno-radioničarski prostor u Ostavinskoj galeriji. najavljuju organizatori

U okviru sedmodnevne izložbe u Ostavinskoj galeriji imaćete prilike da saznate više o kemp stilu i društvenim pitanjima koje taj stil pokreće. Na tom putu vodiće vas zanimljivi detalji istraživačkih radova mladih istraživača i istraživačica. Put pronalaska kempa u sebi, zavisi samo od vas! Ipak na tom putu niste sami, te će vam putokaze davati scenografske i kostimografske postavke mladih primenjenih umetnika. Od 19. jula u Ostavinskoj galeriji očekuju vas tri prostorije:

  • Chill-out zona ili ,,mesto za bleju’’ – gde ćete imati prilike da se sklonite od vrućine ili kiše, osvežite se, popričate i razmenite mišljenje sa drugim zanimljivim ljudima.
  • Prostor izložbe ,,Pronađi kemp u sebi’’ – očekuje vas zanimljiva priča inspirisana radovima mladih istraživača oslikana kroz interaktivnu scenografiju i kostimografiju, gde možete napraviti i fotografije za uspomenu.
  • Radioničarski prostor – ovde vi stvarate kemp! Očekujte brojne interaktivne radionice gde ćete imati prilike da saznate više o kempu, ali i više o sebi.

Detalj sa izložbe iz Ciglane

Otvaranje je zakazano za 19. jul u 18h, a ulaz je besplatan tokom celokupnog trajanja izložbe, kao i na samim radionicama. Zbog mera opreza i kapaciteta prostora Ostavinske galerije neophodno je prethodno prijaviti se za učešće na radionicama. Za raspored radionica prijavite se putem kontakt forme na sledećem linku.

Tokom otvaranja očekujte kemp muziku, osveženje, posluženje, dobro raspoloženje i opuštenu atmosferu. Kemp stil vam omogućava da se obučete u prenaglašenom stilu, te ako niste kad imali prilike da nosite šareno perje, animal prinove, šljokičaste dezene i istaknutu šminku – ovo je prilika. Isto tako, možete doći na našu izložbu u casual varijanti uživati u kemp stilu koji vas okružuje. Pravilo kempa je da nema pravila!

Za korisnike Facebook-a pratite stranicu događaja Pronađi kemp u sebi … ! ?, a ljubitelji Instagrama zapratite Muzej popularnih i supkultura na @popsubup.

Projekat je podržan od strane Princ Klaus Fonda iz Amsterdama. Partneri na projektu su Coca-Cola HBC Srbija, Klub istoričara umetnosti, Festival Dev9t i Ciglana, KC Magacin i Božidarac 1947. Glavni medijski pokrovitelj je PR tim Fakulteta političkih nauka, a partner završnog filma je Gle.tv.

Kostimografi na projektu su Anja Knežević i David Lulić. Scenske arhitekte i su Ana Škrbić, Nina Papić i Stefan Spirovski. Istraživački tim se sastoji od: Vladimira Milisavljević, Tamare Tice, Tatjane Ristić, Smiljke Čarabaje, Jelene Beočanin, Jelene Jovanović i Ana Samardžić. Za dizajn vizuelnog materijala zadužena je Andrijana Stefanović, dok izložbeno iskustvo su osmislili kustosi Ana Milovanović i Uroš Đurović. Naravno ništa ne bi bilo moguće bez volonterskog i menadžerskog tima Muzeja popularnih i supkultura.

Share