Prolećno razbuđivanje

Prvo prolećno sunce je pravo vreme za razmrdavanje i buđenje energije. Telo je tu da nosi naš um, te podjednako radite na oba i napravite sklad među njima

Prolecno-razbudivanje

Usvojite zdrave navike

Krenite malim koracima. Oslušnite svoje telo i rukovodite se svojim unutrašnjim glasom. Ako vidite da vam ne prija određena grupa namirnica, izbacite je iz ishrane. Uvedite što više svežih namirnica u vaš dnevni meni. Započnite dan sokom od ceđenog voća. Pijte više vode i zelenog čaja tokom dana. Umesto kupovnih slatkiša prepunih šećera počastite se crnom čokoladom sa što većim procentom kakaoa. Pronađite fizičku aktivnost koja odgovara vašoj ličnosti i energiji. Meditirajte. Napravite prvi korak ka boljem životu i pregrmite taj famozni 21 dan, koliko je potrebno za stvaranje navike.

Povežite se s prirodom

Osvajajući planine upoznajemo sebe. Penjite se što više i dozvolite divljini da vam pokaže mir i ravnotežu koje već nosite u sebi. Postoje brojna udruženja koja organizuju uspone na sve veće vrhove u Srbiji, a uvek se možete i zaputiti u obližnju šumu na laganu šetnju ili piknik sa prijateljima. Preporučujem vam da krenete od Kablara, Tornika i Povlena, preko Midžora do Rtnja i Trema. Naša zemlja krije prave prirodne dragulje, koji čekaju da ih otkriju svi koji su voljni da istražuju.

Karta za sreću

Ako vam naša priroda nije dovoljna i izjeda vas „crv” za putovanjem i dalekim predelima, znate šta vam je činiti: ranac na leđa i trk po kartu. Nekome će biti dovoljna i ona u jednom smeru. Svet je previše raznolik i lep da ga ne biste bolje upoznali. Upoznajući svet upoznajemo i oplemenjujemo sebe.

Upijajte sunce

S prvim danima proleća najviše volim da se zaputim u obližnji park ili na obalu reke i sednem na klupicu sa velikom kafom za poneti i omiljenom knjigom u rukama. Izdvojite za sebe sat, dva i baterije su napunjene. Ukoliko vam više prija aktivan odmor popravite stari bicikl, pronađite svoje rolšue ili rolere i iskoristite lep dan i sunce tako što ćete se provozati omiljenim ulicama i pokrenuti te uspavane mišiće.

Iskoračite iz zone komfora

Osmelite se da uradite nešto što vas je oduvek plašilo. Izađite iz svoje zone komfora, pratite intuiciju, očeličite svoju volju. Sa svakim korakom dalje osetićete da ste se
bezrazložno plašili. Savladavanje izazova nas osnažuje i pomaže nam da izgradimo bolji odnos sa sobom, a kao nagradu dobijate veće samopouzdanje.

Share