Preporuke filmova

Nedelja je, kišni dan i pravo je vreme za filmske preporuke. Danas smo za vas izdvojili dva filma koja dolaze iz za nas pomalo egzotične, južnokorejske kinematografije.

Train to Busan (2016) korejski film, napet, uzbudljiv ali donekle i predvidljiv. Radnja prati oca i ćerku na putu ka gradu Busan gde se nalazi izvor sreće devojčice u liku njene majke. Veče pred put glavni protagonisti uočavaju da se nešto čudno dešava u njihovoj okolini ali još ne uviđaju prave razmere katastrofe koja ih tek očekuje. Dinamičan, na trenutke zastrašujuć, držaće vas prikovanim za osobu pored vas. Zombi apokalipsa ali u stilu Pekićevog “Besnila” i sušta suprotnost ostvarenju The Walking Dead.

Preporuke-filmova2

Nameless Gangster: Rules of the Time (2012) južnokorejsko ostvarenje koje kritički ukazuje na problem korupcije s kojim se krajem 20. veka borio ovaj azijki narod. Južna Koreja kojom vlada svega nekoliko porodica u čijim rukama se nalaze sve poluge moći, otpočinje borbu protiv ove pošasti koja je zadesila i duboko se uvukla u sve pore društva. Ispratite priču čoveka koji se polako ali sigurno peo na lestvici uticaja i moći uz povremene uspone i padove. Dokaz da ovaj problem i dalje nije rešen jeste nedavno hapšenje predsednice Park Gun Hje koju optužuju za korupciju i odavanje državnih tajni.

Preporuke-filmova

Share