Premijera nezavisnog horor mjuzikla Svini Tod pred beogradskom publikom

Oni su mladi, kreativni i talentovani i želeli su da pokažu šta umeju i dokažu da umetnost nije lako sputati čak ni u uslovima kada se za kulturu ne izdvajaju adekvatna sredstva. Oformili su svoju trupu i pripremili jedan originalan horor mjuzikl. Nemaju nijedno pozorište iza sebe i čitav posao su uradili samostalno. Svoju družinu još nisu formalno nazvali, ali to u krajnjem slučaju nije ni važno, važna je njihova poruka i zarazni entuzijazam. Ovi mladi ljudi pomeraju granice klasičnog mjuzikla i najavljuju adaptaciju mjuzikla Svini Tod koja vas neće ostaviti ravnodušnim!

premijera-nezavisnog-mjuzikla-svini-tod-pred-beogradskom-publikom4

Čuveni brodvejski mjuzikl Svini Tod po kome je kasnije snimljen istoimeni film sa Džoni Depom u vodećoj ulozi je danas jedan od klasika kada govorimo o mjuziklima. Lepa vest za domaću publiku je ta što će i sami imati priliku da uživaju u ovoj priči i pogledaju predstavu čija je premijera zakazana za 7. oktobar u Akademiji 28. Karte će biti u prodaji od 20. septembra i mi vam savetujemo da svoja mesta obezbedite na vreme budući da je interesovanje već veliko i dosta mesta je već rezervisano.

premijera-nezavisnog-mjuzikla-svini-tod-pred-beogradskom-publikom

Predstava je žanrovski mešavina mjuzikla, horora, drame i komedije. Na sceni će biti orkestar koji čine  violoncelo, violina gitara i klavir. U mjuziklu vas očekuju i neke pesme koje nisu bile deo originalnog komada kao što su Where the wild roses grow (Nick Cave i Kylie Minogue), Mad about you (Hooverphonic), Bang Bang (Nensi Sinatra), Hurt (Johnny Cash), kao i neke iz originalnog mjuzikla samo urađene u novim aranžmanima. Svini Tod je predstava o mračnoj ljubavi, opsesiji i ljudskoj patologiji. Predstava je isključivo za 16+

U predstavi igraju: Stevan Piale, Marija Pantin, Nataša Bakić, Maja Šumonja, Marija Šujdović, Mirko Jokić, Stevan Jovanovic, Nenad Petrovic, Marina Sekulić, Maja Ilić, Vuk Jovanović

Režija: Stevan Jovanović i Nataša Bakić

Prevod teksta: Andrej Ostroški, Anja Đuričin, Leo Ivanišević, Ivana Rakić, Andrija Petrović

Čitava produkcija, organizacija i PR su nezavisni.

Predstava Svini Tod je pre tri godine rađena kao amaterska predstava polaznika škole glume Le Studio, a danas nakon tri godine glumci su odlučili da naprave samostalnu, nezavisnu verziju u potpuno novom ruhu, sa osveženom glumačkom postavom i režijom.

Fotografije: Branislav Vukosavljević-Enki, obrada Nataša Bakić

premijera-nezavisnog-mjuzikla-svini-tod-pred-beogradskom-publikom5

Share