Poslušajte melodičnu numeru Mrak benda Risaund

Domaći bend Risaund objavio je nedavno drugi singl ove godine, melodičnu pesmu Mrak.

„Nova pesma Risaunda je topla priča o skrivanju od hladnoće Mraka. Umerenog tempa, protkana nežnim melodijama koje donose glas, gitare i truba, pesma se lagano razliva, kao stvarnost što se blago razlije tamo negde između trećeg i četvrtog pića. Međutim, sve vreme, iza prozora kafane u kojoj se bend i njegovi slušaoci skrivaju, u dubokoj pozadini pesme nalazi se nemi, mrkli mrak. Njegovo potmulo prisustvo je toliko preteće da ova, na prvi pogled opuštajuća pesma, po njemu dobija i ime. Ali, ipak, to ne znači da je „Mrak” mračna pesma. Ne, ona je, pre svega, jedna opomena da se mraku i mrakovima moramo suprotstaviti nežnošću i zajedništvom tamo gde se svetla ne gase.” objašnjavaju u svom saopštenju članovi benda Risaund.

Spot koji prati pesmu Mrak predstavlja kolaž autentičnih scena kafanskih druženja zapisanih mobilnim telefonima koje su snimili i ustupili na korišćenje prijatelji benda Risaund.

Risaund je bend iz Beograda koji je nakon pauze od šest godina i u nešto izmenjenom sastavu aprila ove godine izdao novi singl pod naslovom „Teretnjak”. Godinu zatvaraju drugim singlom, pesmom „Mrak”. Ponovo okupljeni sastav Risaund sada kombinuje ritam mašinu, analogne sintisajzere i električne gitare. Zvuk je i dalje na tragu indie muzike, ali sa mnogo više uticaja elektronike. Bend nastavlja sa radom na novom materijalu a prve koncertne nastupe treba očekivati s dolaskom proleća.

Share