Plezir u karantinu: preporuke TV serija

Sve ovo vreme koje ste proveli ili provodite u karantinu pustili smo vas da odgledate one serije ili filmove za koje niste imali vremena, jer vam to posao nije dozvoljavao. O’ladili smo malo sa preporukama dok se ne pogleda Wire ili Sopranosi, možda neko nije gledao Mad men (obavezno) ili Sinove anarhije… (nastavite niz). Sa druge strane, ako ste ljubitelj filmova tu eventualno možemo da kažemo da ste stavili na „stand by“ Tarantinov Once Upon a Time… in Hollywood ili Skorsezeov The Irishman i to naravno zbog dužine trajanja ovih ostvarenja. Ako niste odgledali neke od navedenih ili ako i dalje gledate nešto sasvim deseto, moraćemo da vas obradujemo sa tri nova naslova, u nadi da ćete nam javiti šta mislite o izboru jednog od nas koji voli sebe u šali da nazove Robertom Nemečekom sajta Plezir-a.

Neka se spreme svi oni koji simpatišu glumca Kris Evansa, jer se sa velikog platna premestio na mali ekran i više, na žalost mnogih, ne nosi plašt ili uski kostim.

U ovoj ulozi je uglađeni tužilac koji se na pravoj strani bori protiv deformiteta uočenih u  društvu. Ali kako će se postaviti u situaciji kada njegov prvenac, njegovo maloletno čedo bude optuženo za ubistvo prvog stepena, kako će se iz onog koji goni, procesuira, transformisati u onog koji brani, pogledajte u ostvarenju koje nosi naziv Defending Jacob, mini-serija koja je urađena prema bestseler romanu William Landaya nekadašnjeg američkog javnog tužioca.

Ocena: IMDb – 8.5           Rotten Tomatoes – 96%

Ako se odlučite za naš sledeći predlog, spremite se na divlju vožnju ulicama i podzemljem Londona, grada u kome pored ekonomskih odnosa cveta i obračun različitih ilegalnih interesa. Kao… Kad pogledamo strukturu onih koji nas prate, mislimo da bi vam dobro „legla“ nova krimi-serija u produkciji Sky-a koja nosi naziv Gangs of London.

Kao i svaka koja se bavi kriminalom i ova u centar radnje stavlja porodicu, oca koji se polako povlači i na svoje mesto uvodi onoga koji ne samo što treba da zadrži stečeno, već se on njega očekuje i da proširi „imperiju“. Ali šta se dešava kada glava porodice bude odsečena u jeku tog posla, šta će naslednik preduzeti, da li će se javiti oni koji će poželeti da na uštrb njega prošire svoj biznis pogledajte u ovom modernijem ostvarenju Peaky Blinders-a.

Ocena: IMDb – 8.7           Rotten Tomatoes – 67%

Ko devedesetih nije imao priliku da gleda NBA utakmice, taj ne zna šta je patnja! To je era u kojoj su nastupali Grent Hil, Peni Hardevej, Redži Miler, Geri Pejton, Karl Meloun, Olajžuvon i naravno najveći ikada Majkl Džordan!

Ovo je serija koja se bavi Džordanom, čuj mene Čikago Bulsima, Džordanom, o putevima kojima su hodali, odnosima iza kamera, gde dobar deo vremena nije sve bilo tako sjajno, radnim navikama, sujeti, autoritetu, prestižu, rekordima i ko zna šta još što vam padne na pamet, a ima veze sa takmičenjem. Pobeda po svaku cenu, pobeda po cenu samouništenja, i rad, rad, rad…pa opet rad. Jer tako se postaje najbolji ikada. Ne morate da budete ljubitelj sporta da biste pogledali The Last Dance, fenomenalno ostvarenje u produkciji ESPN kanala, koje za sada odlično prolazi kod publike.

Ocena: IMDb – 9.5           Rotten Tomatoes – 96%

 

Share