Plezir u karantinu: Dnevnik Marine Pavlović

ponedeljak 4. maj 2020.

Marina Pavlović – vlasnica vintage šopa i zagovornica održive mode za Plezir govori o svom iskustvu prilagođavanja karantinu.

Kako izgleda jedan tvoj dan tokom izolacije?

Ujutru kada se probudim volim da pozdravim sunce tako što radim jogu. Onda spremim sebi zdrav doručak. Posle toga se posvetim svojim damama na Retrovizoru kačeći inspirativne objave. Smišljam vintidž outfite odećom iz Retrovizora kojima putem društvenih mreža pokušavam ljude da podstaknem da se u okrenu više ka održivoj modi. Takođe, eksperimentišem receptima zdrave hrane, čitam knjigu na svojoj terasi, ogledam neki film.

Na koji način brineš o zdravlju, da li imaš neku rutinu za jačanje imuniteta?

Verujem u moć biljaka, u alternativnu medicinu, tako da se u toku dana trudim da svoje telo hranim sa što više zdravih namirnica. Dobro sam upoznata s tim šta je našem organizmu potrebno, te svoj imunitet jačam isključivo prirodnim sastojcima.

Kako i da li uspevaš da očuvaš svoj mir?

Trudim se. Uglavnom sam mirna, jer sam ja takav tip osobe. Optimista, večito pozitivna i nasmejana. Desi se ponekad i da se uznemirim zbog celokupne situacije, ali sve to rešim meditacijom.

Imaš li rituale za smirenje duha i tela?

Meditacija mi je na prvom mestu. Uveče sebi volim da napravim umirujuću atmosferu tako što palim mirišljave svećice i štapiće, puštam mantru i duševno se posvećujem sebi.

Šta slušaš ovih dana?

Svestrana sam, pa dosta variram. Uglavnom slušam neki live radio. Ujutru jazz, popodne deep house, a uveče lo-fi hip hop.

Šta čitaš?

Trenutno „Žene koje trče s vukovima” autorke Klarise Pinkola Estes.

Šta gledaš?

Pored komedija i romantičnih filmova, najviše sam posvećena dokumentarcima i starim klasicima, odakle dosta crpim inspiraciju za Retrovizor. Zadnji film koji sam pogledala je komedija „White Chicks” i preporučujem ako želite da se slatko nasmejete!

U šta ili koga gledaš?

Svako jutro kroz čašu vode gledam u sunce, razmišljam o svojim željama i čuda se dešavaju. Probajte i vi!

Instagram profili koji te inspirišu?

Od domaćih stranica to su definitivno dobro poznati @ffm_podcast i @svilenebube. Što se tiče stranih, dosta me inspirišu @maria_bernand i @madewin.

Čemu se raduješ i nadaš?

Radujem se što sve oko nas cveta. Proleće mi je omiljeno godišnje doba. I nadam se slobodi u skorije vreme kako bih tu radost podelila sa najdražima.

Šta ti nedostaje iz uobičajenog  života?

Nedostaju mi obične stvari. Ispijanje kafe u omiljenom kafiću, gledanje zalaska sunca sa Kalemegdana, pa i da se izgubim u ulicama Beograda. Ali definitivno mi najviše nedostaje ispijanje koktela sa prijateljima dok pričamo o životu i pravimo planove za budućnost.

Poruka podrške?

Vreme i situacija koja nas je zadesila nam je dala priliku da se konektujemo sa sobom na višem nivou. Volela bih da što više ljudi iskoristi ovo vreme radeći nešto korisno, kako za sebe, tako i za druge. Vreme u izolaciji bi onda moglo mnogo brže proći, a trenutak kada ćemo opet svi slobodno lepršati po svetu doći. Ali, u redu je i ako ne iskoristite ovu priliku maksimalno. U redu je, jer je svako od nas drugačiji i drugačije reaguje na stresne situacije, a ovo svakako jeste jedna od njih. Tako da bi moja glavna poruka podrške bila da budete nežni prema sebi, da radite ono što vama lično donosi mir, jer je to najbitnije!

Za kraj delimo sa vama video koji je Marina pripremila kako bi inspirisala čitaoce Plezira da se igraju, isprobavaju drugačije stilove, prigrle vintage i second hand. Pozivamo i vas da se igrate odevanja i spojite zanimljivu kombinaciju od zaboravljenih stvari koje žive u vašim ormanima i škrinjama. Ukoliko želite da podelite rezultat te igre, tagujte Plezir i Retrovizor na Instagramu, radujemo se da vidimo vaše outfite.

Plezir x Retrovizor from user on Vimeo.

Share