Plezir preporučuje: 3 TV serije

Iz meseca u mesec mi, iz uredništva zabavnog programa Plezir magazina, predlažemo serije i filmove kako bi što kvalitetnije popunili vreme dokolice koje vam je na raspolaganju, a kojeg je verovatno sve manje. Zato pravimo selekciju najbolje od najboljeg. Ovog vikenda, ukoliko ste zainteresovani, pripremili smo vam tri jako dobre televizijske serije uz koje će vam veoma brzo proći i ono malo slobodnog vremena.

On the Verge

Poznata francuska glumica Žuli Delpi (Julie Delpy) oprobala se još jednom u ulozi kreatorke jednog sasvim solidnog ostvarenja. U pitanju je Netfliksova serija On the Verge, čija priča prati četiri žene pripadnice srednjeg staleža sa svim svojim problemima, izazovima koje postavlja svakodnevica, problemima koje nosi porodični život, nedaćama usamljeničkog života. Pored nje u ovom televizijskom ostvarenju glume još  Elizabet Šu i Điovani Ribisi koji, pored Žuli, predstavljaju najzvučnija imena holivudske nomenklature. Iako se mišljenje struke ne podudara sa osećajima publike, ipak bi trebalo obratiti pažnju na ovu seriju, ako ništa barem će vas rasteretiti i navesti da na trenutak zaboravite na svoje probleme.

Dopesick

Mišljenja u pogledu kvaliteta serije Dopesick se podudaraju kako kod stručne kritike tako i kod zainteresovane publike. Poteškoće modernog sveta se sve više vrte oko problema zavisnosti. Zavisnost od kocke, alkohola, kokaina, duvana i svih drugih psihotropnih supstanci predstavljaju svakodnevicu, međutim najmanje se priča o zavisnosti od lekova koji, ukoliko se nepromišljeno koriste, mogu proizvesti istovetne probleme koje izaziva svaka vrsta zavisnosti. Upravo tom temom bavi se  pomenuto ostvarenje, u kome su  glavne uloge poverene Majkl Kitonu, Piteru Sarsgardu, Rozario Doson i mnogim drugima. Svaka preporuka za Dopesick.

Kin

Ovo ostvarenje je apsolutni favorit jednog od nas u uredu zabavnog programa Plezir magazina. Kin je fenomenalno ostvarenje Kiran Donelija i Pitera Mekkine, koje krasi odličan scenario, zanimljivi zapleti, fenomenalna gluma i režija sve to u RTE (Irska) i AMC+ (Kanada/SAD) produkciji. Klasična mafijaška porodica u sukobu sa takođe klasičnim rivalskim klanom nije ništa novo u svetu filma. Međutim, zamisao i finalizaciju ovakve ideje nećete pronaći ni u jednoj od sličnih serija ili ostvarenja. Ako nas pitate, morate pogledati ovo ostvarenje.

Share