Plezir preporučuje: Beforeigners

Pokušajte da zamislite razvijenu evropsku zemlju u kojoj istovremeno žive vikinzi, ljudi iz kamenog doba, kao i oni iz devetnaestog i dvadeset prvog veka. Jel ste zamislili? A sad smestite tu državu na skandinavsko poluostrvo, tačnije u Norvešku, i sve ukupno postaje još zanimljivije. U društvu u kom se spletom neobičnih okolnosti nađu posetioci iz prošlosti dolazi do zanimljivih i ponekad komičnih situacija usled razlika uslovljenih društvenim normama i običajima koji su vladali u datoj eri. Putnici se ne sećaju kako su dospeli u „naše vreme”, a jedino što im preostaje jeste da se integrišu i snađu u njemu najbolje što znaju. Ovo je ukatko zaplet nove HBO krimi drame „Posetioci iz prošlostii”, producirane i snimljene u Norveškoj, pod okriljem ogranka HBO Nordic.

Prva sezona se sastoji od šest epizoda za koje scenario potpisuju Ane Bjornstad i Eilif Skodvin, a režija je poverena reditelju Jens Lienu.

Među glavnim glumcima su Nikolaj Klive Broč, Finiš Krista Kosonen, Agnes Kitelsen, Stig Henrik Hof, Agusta Eva Erlendsdotir, Stig Amdam i Od-Magnus Viliamson.

Share