Plezir preporučuje: 3 TV serije

Kišno veče možete iskoristiti za gledanje TV serija koje je za vas izdvojila redakcija Plezira.

HEARTSTOPPER

Ako vam se dopada Euphoria, ako jedva čekate nastavak i novu sezonu serije Sex Education, sigurno ćete se osvrnuti i obratiti pažnju na britansko ostvarenje Heartstopper. Ova simpatična komedija je puna nekih novih klinaca, za nas nepoznatih, ali veoma talentovanih glumaca, kojima se u glumačkom ansamblu pridružuje i Olivija Kolman, dobitnica Oskara i više puta nominovana za tu prestižnu nagradu. Samo na brzinu, priča prati dvojcu tinejdžera koji eksperimentišu i uspostavljaju nekonvencionalnu vezu za sredinu u kojoj žive. Kako će njihovo blisko okruženje reagovati na tu romansu pogledajte u seriji Heartstopper.

PACHINKO

Velika je verovatnoća da ste, ukoliko ne živite u buretu na dnu okeana, čuli za južnokorejsko ostvarenje Pachinko, a ukoliko to nije slučaj ne brinite, mi smo tu da vam dostavimo virtuelni USB na kome će se naći pomenuta serija. Bazirana na istoimenom romanu književnice Min Jin Lee, ova serija nam, kroz romantičnu priču, opisuje uticaj japanskog kolonizatora na Južnu Koreju početkom dvadesetog veka, te u ovom ostvarenju možemo videti kakvi su bili društveni odnosi u ovim državama, i da to uporedimo sa životnim shvatanjima u Americi osamdesetih godina, dakle negde pri kraju dvadesetog stoleća. Kakva je konekcija koju ostvaruju te dve epohe, kakva je veza njihovih protagonista, sve to morate otkriti u ovom solidnom ostvarenju.

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty, kako sam naziv kaže, je romantizirana serija o usponu LA Lejkers dinastije na čelu sa Medžikom Džonsonom kao tada najboljim NBA rukijem i Karim Abdul Džabarom kao glavnim predvodnikom te generacije. Ako njih pitate koliko verno je prikazana tadašnja situacija i međuljudski odnosi u timu, oni će vam reći da se radi o namernom preuveličavanju, a ako pitate Džerija Vesta, tadašnjeg generalnog menadžera Lejkersa, on bi „terao“ ovu stvar čak i na Vrhovni sud Amerike, toliko je ozbiljan. Sve je to u redu, ali ova trojica nikako da shvate da se radi o dramatizaciji i ekranizaciji jedne epohe, u kome se i naglašava da se radi o ostvarenju koje je zasnovano na istinitim događajima, dakle tako je bilo, a kako ću ti ja to dočarati je stvar kreatora, producenta ili reditelja. Ostavite na stranu ove seronje*, Showtime koji će vam prirediti John C. Reilly, Jason Segel, Adrien Brody i ekipa je mnogo zanimljivije nego Medžikovo, Karimovo ili Vestovo samoljublje i taština.

Share