Plezir preporučuje: 3 TV serije

Poslednjeg dana vikenda redakcija Plezira je za vas izdvojila 3 zanimljiva TV ostvarenja vredna vaše pažnje.

Severance

Koliko puta ste čuli to da ne treba mešati privatni život sa poslom koji obavljate? Jasno razdvojiti obaveze prema radnom mestu, sa obavezama koje imate prema svoj porodici ili samom sebi. A šta se desi ako jedna kompanija tako nešto bukvalno shvati i potpuno razdvoji radne obaveze i zadovoljstvo zaposlenog?

Ovom tematikom se bavi serija Severance novo Apple TV+ ostvarenje koje je režirao Ben Stiler i taj igrokaz je jako dobro zamišljen. Ideja vodilja ove serije nameće mnoga pitanja, koja se prvenstveno tiču „radne etike“ i bespogovornog povinovanja zahtevima menadžmenta kompanije. Ovo ostvarenje, možda i nesvesno u šta čisto sumnjamo, doprinosi humanizaciji radnog odnosa u kapitalističkom poretku koji je dominantan u državi nastanka pomenute serije.

Severance se počela emitovati 18. februara ove godine, a uloge tumače Adam Skot, Patriša Arket, Džon Torturo, Kristofer Voken i mnogi drugi.

The Gilded Age

Sukob starog i novog, sukob aristokratije i onih koji zahvaljujući svom bogatstvu žele to da postanu, bio je i ostao lajt motiv kako mnogim književnim, tako i filmskim stvaraocima. Moguće je da ćete za ovo ostvarenje, na prvi pogled reći da ne donosi ništa novo i da je to već „ispričana priča“, ali preispitajte vaš stav još jednom, možda vas iznenadi novi pristup ovoj tematici.

Za razbibrigu vam preporučujemo ostvarenje The Gilded Age, seriju koja vas može razveseliti svojom jednostavnošću.

How to with John Wilson

Dokumentarna serija How to with John Wilson je ostvarenje koje se prvi put pojavilo 2020. godine na HBO kanalu i predstavljala je dah svežeg vazduha u oblasti kinematografije. Priča prati jednog Njujorčanina koji u kratkoj televizijskoj formi obrađuje probleme sa kojima se jedan običan stanovnik Njujorka susreće svaki dan. Duhovito, vispreno i jako dobro zamišljeno serija How to with John Wilson predstavlja pravu senzaciju za vaša čula.

Imaćete priliku da uživate u dve sezone ovog serijala, a kada budete to pogledali, biće vam drago što je najavljena i treća sezona.

Share